Slovenija
85522 ogledov

Pozor! Arso z resnim opozorilom, v petek sneg do nižin

Mrzlo megleno jutro
Arso za danes in jutri z resnim opozorilom zaradi PM10 delcev. V petek pa sprememba vremena: prihaja izrazitejša hladna fronta.

Proti večeru se bo ob morju začelo oblačiti. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 5, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje, kjer opozarjajo pred povišano ravnijo delcev PM10 v prihodnjih dneh. "Visoke ravni so posledica povečanih izpustov in izrazitega temperaturnega obrata, ki zadržuje onesnažen zrak v nižinah. Kljub sončnemu vremenu ne pričakujemo znatnega znižanja ravni delcev," so zapisali.

Ponoči se bo na Primorskem in Notranjskem pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -1, ob morju okoli 3 stopinje Celzija.

V nedeljo bo v zahodnih in osrednjih krajih precej oblačno, v vzhodni in severni Sloveniji pa še deloma sončno. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 9 stopinj Celzija.

Obeti: V noči na ponedeljek lahko predvsem na Primorskem pade kakšna kaplja dežja. V ponedeljek bo večinoma suho, čez dan bo zmerno do pretežno oblačno, več jasnine bo na severu države. V torek kaže na bolj sončno vreme, po nekaterih nižinah bo sprva megleno.

V sredo bo nad zahodno Evropo ciklonsko območje, ki se bo širilo proti našim krajem. V četrtek in petek bo središče ciklona blizu našim krajev. Z jugozahodnim vetrom bo sprva dotekal vlažen in topel zrak, v petek pa kaže, da nas bo dosegla izrazitejša hladna fronta. V nadaljevanju bomo vse do prihodnjega ponedeljka pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki se bo sprva nahajalo nad zahodno, kasneje pa nad vzhodno Evropo, še piše na spletnih straneh Arsa.

V sredo se bo hitro pooblačilo. Predvsem v zahodnih in južnih kraji se bodo začele pojavljati rahle padavine, meja sneženja bo sprva na nadmorski višini okoli 1000 m. Jutranje temperature bodo večinoma še malo pod lediščem, čez dan bo okoli 5 °C. V četrtek kaže, da bo ostalo večinoma oblačno, pojavljal se bo občasen rahel do zmeren dež. Pihal bo jugozahodnik, topleje bo. Najvišje temperature bodo od 5 do 10 °C. V petek se bodo padavine najverjetneje okrepile in zajele vso Slovenijo. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo lahko spustila do nižin. Od sobote do ponedeljka kaže na suho in bolj sončno vreme, sprva bo na Primorskem pihala burja. Precej hladneje bo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Lana Kunc 09:17 14.januar 2024.

    To pa je res alarm. Saj je zima in hvala bogu če pride do nižin. Po vašem bi pred mnogimi leti imeli skoz celo zimo rdeč alarm, kolk je bilo snega. Nehajte z takimi bedastimi naslovi.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 19:49 13.januar 2024.

    Neverjetno sneg bo do nižin in to pozimi, si moreš zamislit!?

  • Pierre 17:05 13.januar 2024.

    Pa jebenti vsak dan smo kidali sneg pred hišo, je ponoč padal brez opozoril ARSOTA!!!!!!