Slovenija
68037 ogledov

Pozor, Arso za jutri prižgal novo opozorilo

Dežnik Profimedia
Vremenska huda ura spet jutri popoldne.

Agencija RS za okolje (Arso) je za jutri zaradi pričakovanih krajevnih neviht za severno in jugovzhodno Slovenijo prižgala rumeno opozorilo. Za jugozahod države to opozorilo velja zaradi pričakovanega močnejšega vetra, mdtem ko za osrednjo Slovenijo ni opozorila.

Jutri bo sicer povečini sončno z nekaj jutranje megle. Popoldne bo več spremenljive oblačnosti, v severni in vzhodni Sloveniji se bodo, kot omenjeno, pojavljale posamezne krajevne plohe in nevihte. Zapihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zvečer burja.  Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju do 18, najvišje dneve od 25 do 28, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo večinoma sončno in v notranjosti nekoliko hladneje. Vetrovno bo, pihal bo zmeren severovzhodnik, na Primorskem burja. V torek bo pretežno jasno, še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja.

Napoved od 6. do 11. septembra

Nad našimi kraji bo v tem obdobju vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. Njegovo središče bo večinoma nad Skandinavijo in Baltikom. Nad našimi kraji bodo prevladovali razmeroma suhi vzhodni vetrovi. Ob koncu obdobja bo območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo počasi začelo slabeti, ciklon se bo najverjetneje nahajal nad severnim Atlantikom in zahodno Evropo, kaže vremenska slika.

V celotnem obdobju bo pri nas prevladovalo suho in sončno vreme. V sredo bodo jutranje temperature od 8 do 13, na Primorskem okoli 15, najvišje dnevne od 23 do 27, na Primorskem do 30 stopinj. 

V nadaljevanju tedna se bo še za nekaj stopinj segrelo. Na Primorskem bo večino dni vztrajala šibka burja.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Poplave Škofja Loka Slovenija Avgustovske poplave: To se je zgodilo prvič po letu 2010 zemlja zemljina kup zemlje Slovenija Zaskrbljujoče ugotovitve Arsa, najbolj ogroženi so otroci

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.