Slovenija
59 ogledov

Pozor, če ste od Telekoma dobili to elektronsko pošto

Telekom Slovenije Saša Despot
Telekom Slovenije opozarja uporabnike spletne pošte, naj bodo pozorni na lažna elektronska sporočila, ki zahtevajo posredovanje uporabniškega imena in gesla. Navedenih sporočil ne posreduje Telekom Slovenije, gre za zlorabo identitete blagovne znamke Telekom Slovenije, opozarjajo v največjem slovenskem telekomunikacijskem operaterju.

Omenjena lažna elektronska sporočila so napisana v slabi slovenščini, v njih pošiljatelj poziva uporabnika, da prebere pomembno obvestilo, ki ga s povezavo preusmerja na lažno spletno stran za prijavo, ki zahteva posredovanje uporabniškega imena in gesla.

Čeprav je spletna stran, ki se pri tem uporabnikom odpre, vizualno podobna spletni strani za prijavo v e-pošto Telekoma Slovenije, je kar nekaj znakov, ki kažejo na to, da je stran lažna. Najočitnejši je ta, da se stran ne nahaja na pravem naslovu.

V Telekomu ob tem opozarjajo uporabnike, naj na tovrstna sporočila ne odgovarjajo in naj ne sledijo povezavam, navedenih v sporočilih, predvsem pa nikakor komurkoli ne posredujejo osebnih podatkov, uporabniških imen ali gesel.

Ko takšne primere zaznajo, od upravljalcev platforme vedno zahtevajo, da sporno spletno stran nemudoma odstrani, še dodajajo v Telekomu Slovenije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.