Slovenija
39555 ogledov

Pozor, danes možne tudi vročinske nevihte s točo

Vreme Profimedia
Možni so močnejši nalivi, ki lahko vztrajajo dlje časa na istem območju.

Vročinske nevihte na jugozahodu

Portal neurje.si napoveduje, da bo danes večinoma jasno in vroče, s temperaturami, ki se bodo ponekod povzpele nad 34 °C. Opozarjajo, da bodo zgodaj popoldne predvsem nad hribovitimi predeli jugozahodne Slovenije začele nastajati krajevne plohe in posamezne vročinske nevihte, tekom popoldneva in zvečer pa bo kakšna nevihta možna tudi drugod na zahodu države ter deloma na severu in v osrednji Sloveniji.

Na spodnji povezavi lahko preverite, kako se bodo padavine premikale po državi.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Enocelične in večcelične nevihte

Vseeno pa vremenoslovci portala neurje.si dodajajo, da je prožitev neviht sicer vprašljiva in verjetna v zelo omejenem obsegu, "a ob morebitnem nastanku so možni močnejši nalivi, ki lahko vztrajajo dlje časa na istem območju".

Nevihte bodo enoceličnega in večceličnega tipa, njihovo gibanje pa bo počasno, napovedujejo, ali pa bodo nastale in razpadale na istem območju. Opozarjajo še, da bo poleg močnejših naliv in sunkov vetra lokalno možna tudi manjša toča.

dezurni@zurnal24.si

Vozniki pod nadvozom Ne tako! Avto Varujejo svoj avto, ogrožajo življenja drugih
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.