Slovenija
48363 ogledov

Pozor, Arso prižgal alarm za točo!

Toča Bralec
Vroče bo, a z nemirnim ozračjem.

Vremenoslovci na Agenciji za okolje RS (Arso) so za danes napovedali sončen dan s spremenljivo oblačnostjo. Po njihovih napovedih bodo popoldne nastajale krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 32 stopinj.

Nekateri vremenski portali so posvarili pred lokalno močnejšimi nalivi, vmes se lahko pojavi tudi toča. Dogajanje spremljajte na radarski sliki padavin na tej povezavi.

Kot kaže, so se njihove napovedi na žalost uresničile: velika verjetnost pojavljanja toče je trenutno na Koroškem, Dolenjskem, Kočevskem in v Beli krajini.

Verjetnost pojava toče | Avtor: Arso Arso

Kaj sledi?

Jutri bo sončno, več spremenljive oblačnosti bo v vzhodni Sloveniji. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 19, ob morju okoli 22, najvišje dnevne od 28 do 33 stopinj. V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno in še nekoliko topleje. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

Pri vremenskem portalu neurje.si pri tem pišejo, da bo azorski anticiklon, ki trenutno vlada nad večjim delom Evrope, še naprej vztrajal. Posamezne plohe in nevihte, ki se pojavljajo v hribovitem svetu in na Primorskem, ne prinašajo kake destabilizacije vremena. Tudi danes lahko v popoldanskih urah računamo na razvoj neviht na severnem Primorskem, ki pa bodo znova postregle z močnimi nalivi. Ponekod lahko tako znova pade preko 20 litrov dežja na kvadratni meter.

Napoved od 21. do 26. avgusta

Nad jugozahodno in srednjo Evropo bo vztrajal višinski greben s toplim zrakom, ki bo proti koncu prihodnjega tedna pričel slabeti, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Dodajajo, da bo prevladovalo sončno in vroče poletno vreme. Verjetnost neviht bo zelo majhna, nekoliko se bo povečala od petka naprej. Najvišje dnevne temperature bodo povečini malo nad 30, na Primorskem okoli 34 stopinj.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

zemeljski plaz v Baški grapi Padavine Slovenija Zaradi plazu ujet avtobus s turisti Robert Golob Slovenija Golob o sanaciji tudi z opozicijo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar MuškaKokoš
    MuškaKokoš 18:28 18.avgust 2023.

    Zakaj ta napoved ni niti približno točna kot druge ,al imate na tem portalu nadnaravno moč .

  • johny68 17:09 18.avgust 2023.

    In kje je SMS za točo?

  • Pierre 16:49 18.avgust 2023.

    Kot vedno ARSO prepozno!!!!