Slovenija
14597 ogledov

Pozor, v banki zaznali nov poskus zlorabe

laptop računalnik Profimedia
Danes, 10. 6. 2022, smo zaznali nov poskus zlorabe oziroma tako imenovanega phishinga, pri katerem nepridipravi zlorabljajo ime Unicredit bank, so sporočili iz banke.

"Zloraba se pojavlja v obliki elektronske pošte (primer spodaj), kjer vam nepridipravi sporočajo, da je blokiran vaš račun za bančne storitve in da je za aktivacijo računa potrebno opraviti določene korake preko priložene lažne spletne povezave. Če ste omenjeno sporočilo prejeli, vas prosimo, da ne vnašajte nobenih zahtevanih podatkov in ne klikate na priloženo povezavo, sporočilo pa takoj izbrišite. Dodatno vas opozarjamo, da svojih osebnih in bančnih podatkov nikoli ne vpisujte v sumljive spletne obrazce oziroma povezave, ki ste jih prejeli prek SMS sporočila ali e-pošte!" so v opozorilu strankam zapisali v Unicredit banki.

Unicredit bank svojim strankam v SMS sporočilih ali po e-pošti nikoli ne pošilja povezav do spletnih strani, zlasti pa ne do vstopnih strani za digitalno bančništvo ali kakršnih koli obrazcev, v katere bi morali vpisovati vaše podatke, so še zapisali. 

Zlonamerno elektronsko sporočilo, phishing | Avtor: Unicredit Unicredit

Nepridipravi so ali bodo zelo verjetno na podoben način zlorabili tudi imena drugih bank.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kolr 23:30 10.junij 2022.

    Kdor pa na tole pade...😂😂😂.