Slovenija
19167 ogledov

Pozor, danes tudi toča

Oblaki bodo zakrili sonce Shutterstock
Današnje vreme bo precej pestro, povzroči lahko marsikatero težavo.

"Dopoldne bo oblačnost od juga naraščala. Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe in predvsem na vzhodu posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24 stopinj Celzija," napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

Neurje.si dodaja opozorilo, da bodo ob nevihtah močnejši nalivi, sunki vetra in tudi manjša toča.

Gibanje padavin spremljajte na spodnji povezavi:

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Krajevne padavine se lahko zavlečejo tudi v noč na četrtek.

Jutri mirneje

Jutri zjutraj bo pretežno oblačno, ponekod so še možne rahle padavine. Čez dan se bo delno razjasnilo, sredi dneva in popoldne pa bodo nastajale plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 15, ob morju okoli 17, najvišje dnevne od 21 do 26 stopinj Celzija..

V petek zjutraj bo pretežno jasno, po nekaterih nižinah lahko nastane kratkotrajna megla. Popoldne bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. V soboto bo delno jasno, popoldne lahko v hribovitem svetu nastane kakšna ploha.

Od 26. do 31. maja

"V soboto in nedeljo se bo nad srednjo Evropo in Balkanom v višinah predvidoma še zadrževal razmeroma vlažen in nestabilen zrak. Od ponedeljka do četrtka pa bomo pod vplivom višinskega grebena s toplejšim zrakom. Tudi pri tleh bo zračna masa bolj suha in razmeroma topla," vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Dodajajo, da bodo v soboto in nedeljo bodo popoldne še nastajale krajevne plohe in nevihte. Prihodnji teden bo možnost za krajevne padavine manjša. Dnevne temperature bodo ob koncu tedna okoli 25 stopinj, prihodnji teden pa od 25 do 30 stopinj Celzija.

Sončno vreme Napoved Slovenija Plohe in nevihte. Nato pa ... "poletje"!

Žurnal24.si ta konec tedna pripravlja prvega od dveh letošnjih Festivalov za ljubitelje živali. Kakšna morebitna kratka ploha nam gotovo ne bo prišla do živega.

Podrobnosti najdete na tej povezavi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1