Slovenija
33206 ogledov

Pozor, konec tedna velika policijska akcija

Policija nadzor kontrola Profimedia
Ta konec tedna bodo policisti PU Maribor izvajali poostren nadzor nad vozniki. S tem želijo zagotoviti večjo varnost na cestah.

Na slovenskih cestah se ta konec tedna obeta poostren nadzor nad vozniki. Policisti PU Maribor bodo z namenom zmanjšanja problematike alkohola in drugih psihoaktivnih snovi v cestnem prometu izvajali poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. S tem želijo zagotoviti ugodnejše in stabilne prometno-varnostne razmere na cestah.

Poostren nadzor bo potekal od 11. februarja 2023 od 22. ure naprej ter do nedelje 12. februarja 2023 do 5. ure.

Namen nadzora je zmanjšanje deleža povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi. Prav tako želijo zmanjšati število prometnih nesreč, pri katerih je kot sekundarni dejavnik prisoten alkohol, prepovedane droge ali druge psihoaktivne snovi.

Vedno več povzročiteljev nesreč pod vplivom alkohola

Na območju PU Maribor je vožnja pod vplivom alkohola še vedno eden izmed ključnih dejavnikov prometnih nesreč. V letu 2022 se je namreč delež alkoholiziranih povzročiteljev povečal in je znašal 9,8 odstotka v primerjavi z letom 2021, ko je znašal 9,3 odstotka.

Zato svetujejo, da se vozniki v primeru uživanja alkoholnih pijač ne odločijo za vožnjo z vozilom. Prav tako priporočajo, da prilagodijo hitrost vožnje stanju in razmeram na cesti ter naj so vozniki še posebej pozorni na ranljive udeležence v cestnem prometu.

Dodali so še, da med vožnjo v cestnem prometu ni dovoljeno nositi pustnih mask, lasulj, kostumov, če te zmanjšujejo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo ali zmožnost obvladovanja vozila.

Telefoniranje med vožnjo KRONIKA Gorenjska Eden med vožnjo iskal polnilec, drugi zaspal, ... rešilec Bizarno Slovenija Pri Črnomlju pred hišo našli mrtvo žensko. Neverjetno, zakaj je umrla.
Komentarjev 13
  • Marofar 07:18 10.februar 2023.

    A ni to njihova služba da izvajajo nadzor na cestah vsak dan! Iz njihovih akcij lahko potem sklepam da preostali čas samo hodijo v službo delajo pa nič.

  • Avatar jezeran
    jezeran 05:02 10.februar 2023.

    Brez veze, bo premrzlo se bodo greli v avtih

  • Pierre 18:15 09.februar 2023.

    Ni mi jasno zakaj so te akcije napovedane. A kdo ve?? Alkoholiki itak pijejo ne glede...