Slovenija
35608 ogledov

Pazite, na teh lokacijah novi stacionarni radarji!

radar
1/2
Saša Despot
Mestna občina Kranj je prejšnji teden na podlagi javnega naročila z ljubljanskim podjetjem Intermatic inženiring & consulting sklenila 160.000 evrov vredno pogodbo za nakup štirih stacionarnih samodejnih merilnikov hitrosti. Kot so za STA pojasnili na občini, bo z novimi radarji medobčinsko redarstvo učinkoviteje izvajalo nadzor.

Medobčinsko redarstvo, ki deluje v okviru Skupne občinske uprave občin Gorenjske, svoje naloge izvaja na območju občin Kranj, Cerklje na Gorenjskem, Jezersko, Preddvor, Šenčur in Tržič. Na območju vseh občin ima postavljenih več kot 20 ohišij za stacionarne radarje, razpolaga pa z zgolj štirimi stacionarnimi merilniki hitrosti.

"Medobčinsko redarstvo bo z nakupom štirih novih stacionarnih merilnikov hitrosti učinkoviteje izvajalo nadzor voznikov nad upoštevanjem najvišje dovoljene hitrosti in s tem prispevalo k zmanjšanju števila prometnih nesreč, njihovih posledic ter k zmanjšanju prometnih prekrškov na cestah v naseljih, zlasti v okolici osnovnih šol in šolskih poti, ter na občinskih cestah izven naselij," so poudarili na kranjski občini.

Novi stacionarni merilniki hitrosti bodo v uporabi na območju vseh občin, kjer deluje medobčinsko redarstvo. Radarji se namreč mesečno premeščajo med ohišji. Poleg tega ima medobčinsko redarstvo še mobilni radar, ki je nameščen v vozilu, in samodejno merilno napravo za nadzor prometa.

Medobčinsko redarstvo opaža, da kljub dolgoletnemu nadzorovanju spoštovanja omejitev hitrosti veliko voznikov še vedno vozi prehitro. V lanskem letu so na območju vseh šestih občin skupno ugotovili kar 12.582 prekrškov zaradi prekoračitev omejitve hitrosti.

Komentarjev 5
  • bobubob 10:19 28.avgust 2022.

    Meritve hitrosti, policijske patrulje ob cestah, lov na kolesarje in kurje tatove.....za red npr. celega Štepanjca pa le par policistov....ukinjanje policijski postaj, ukinjanje meje (no, saj pravzaprav Slovenci še vedno dobršnega dela meje niti ne poznamo oziroma je NOČEMO imeti), ...prikaži več, ja dajte, ukinite še kriminalce in prenapeteže vseh sort. Ali pa dovolite (pa si zaradi sebe ne upate!), da sme človek sam učinkovito braniti sebe in svoje - pa ne z uporabo sredstev butalske pravne države.

  • primoz52 23:41 27.avgust 2022.

    ja še zmer nevem kje boste rubl? na katerih novih 4 lokacijak kurčevi reptili parazitski m...vam j...

  • Boschtjan Zupanchich 09:35 27.avgust 2022.

    NADZOR ??? KAK NADZOR NEKI !!! SAMO ZA PARAZITSKO ZLOBNO MOLZENJE SLOVENCEV SE JIM GRE Z TEM, IN PRAV NIČ DRUGEGA !!! ! !!!