Slovenija
7912 ogledov

Pozor, policisti nad voznike z droni

Poslal bralec
"Pred počivaliscem Starine policija fotka z dronom," je bilo obvestilo, ki smo ga skupaj s fotografijo prejeli v redakcijo.

Policija je že pred dvema letoma nabavila dva drona, ki naj bi bila uporabna pri iskanju oseb, v primeru prometne nesreče, tudi pri preiskovanju kriminalnih dejanj.

Avtomatska prepoznava tablic vozil Neustavno? Slovenija O dronih in avtomatskem beleženju podatkov bo odločalo še ustavno sodišče

V tujini policija že redno uporablja manjše daljinsko vodene letalnike za videozapis, s katerimi si pomaga tudi v prometu pri lovljenju prekrškarjev. V francoskem Bordeauxu na primer si policija uspešno pomaga z droni, ki zaznajo in posnamejo objestnega ali prehitrega voznika, ki ga prestreže patrulja na terenu nekaj sto metrov naprej. 

helikopter Svet Slovenec na Dunaju z dronom ogrozil policijski helikopter

Tudi slovenska policija je sledila trendom z nabavo manjših dronov, ki naj bi jih med drugim uporabljali kot pripomoček v primeru prometnih nesreč. Bralec nam je poslal fotografijo in pripisal, da policija promet fotografira s pomočjo drona, in sicer pred počivališčem Starine.

Komentarjev 7
  • Avatar Leon
    Leon 13:11 01.september 2018.

    Kaj pa video nadzori na AC in postajališčih ,kot nas obveščajo obvestila in znaki na AC ? Menda je povsod nadzor in vozniki se s tem strinjamo !

  • tomaz 12:08 01.september 2018.

    Me prav zanima me, če tudi oni upoštevajo uredbo o brezpilotnih letalnikih, kot jo moramo vsi ostali..

  • miki1234 11:57 01.september 2018.

    vse za zabavo na delovnem mestu, potem pa jokcajo kako so življenjsko ogroženi in trpijo... če je temu tako, ne vem zakaj hd tvji na policijskih postajah in podobno.