Slovenija
14377 ogledov

Pozor, pred nami spet poslabšanje. Arso izdal novo opozorilo

vreme nevihta neurje oblaki dež Profimedia
Kot vremenoslovci opozarjajo že nekaj dni, nad Slovenijo spet prihaja poslabšanje vremena. Arso je izdal opozorilo za jutri.

V noči na nedeljo se lahko ponekod že razvijejo posamezne nevihte. Kot opozarjajo na vreemenskem portalu Neurje.si, bolj intenzivno dogajanje vremenoslovci pričakujejo jutri zjutraj, ko se bodo nevihte pojavljale po večjem delu države. 

"V jutranjih urah pričakujemo, da se bo pas neviht preko Italije hitro pomaknil proti zahodnemu delu države ter potoval preko osrednjega dela proti vzhodu. Pogoji niso tako izraziti, kot ob preteklih neurij, saj bo na voljo manj konvektivne energije, prav tako pa ni tako izrazitega vetrovnega striga, kot je bil minuli teden," pišejo pri Neurje.si.

Vseeno pa, dodajajo, se lahko ponekod zaradi raznolikosti reliefa, orografije ter vetrov razvije krajevno neurje s točo ter močnim vetrom. Ob morju lahko piha tramontana. Omenjajo tudi nalive, ki bodo močnejši v območju, ki je v priponki zarisano s 1. stopnjo nevarnosti.

Arso izdal opozorilo

Na Agenciji za okolje RS (Arso) so izdali novo opozorilo, izpostavljajo, da so jutri zjutraj in dopoldne ob nevihtah možni močni nalivi in sunki vetra.

Popoldne se bo od zahoda delno razjasnilo, predvsem v hribovitem svetu bodo še možne posamezne plohe ali nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 23 do 26, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija.

V ponedeljek in torek bo večinoma sončno, popoldne in proti večeru bodo nastale posamezne plohe in nevihte.

Napoved od 2. do 7. avgusta

V sredo in v četrtek se bo dokaj obsežna višinska dolina hladnega zraka iznad zahodne Evrope postopno spuščala proti zahodnemu in severnemu Sredozemlju. V petek in v soboto bo nad severnim Sredozemljem plitvo ciklonsko območje, zato se bo veter nad nami obrnil na severovzhodno smer. V nedeljo se bo nad srednjo Evropo okrepilo območje visokega zračnega tlaka, vreme pri nas se bo predvidoma za kratek čas ustalilo, vremensko sliko za prihodnje dni razlagajo na Arsu.

Dodajajo, da bomo v sredo in v četrtek še pod vplivom razmeroma toplih, a vlažnih jugozahodnih vetrov, zato bo vreme že nestanovitno s krajevnimi plohami in nevihtami. Temperature bodo še okoli 25 stopinj Celzija.

V petek in v soboto bo prevladovalo oblačno in deževno vreme, temperature bodo le okoli 20 stopinj Celzija. V nedeljo se bo postopno razjasnilo, suh bo predvidoma tudi začetek tedna, ki bo sledil.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
vročina električno omrežje Slovenija Kaj sploh je vročinski val? Odgovor vas bo presenetil. Neurje v Kranju Slovenija Krovci: o tem bi morali zaradi neurij razmišljati v vsej državi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Boschtjan Zupanchich 22:33 29.julij 2023.

    Danes sem vsaj za silo pokrpal streho od prejšnjega neurja. Zahvaljujoč Bogu za to Milost !!! ! !!!

  • Avatar MS
    MS 17:25 29.julij 2023.

    Znanstveniki pravijo da HARP nima nikakršnega učinka na ljudi! Kakšna zmota! HARP je pri polpismenih vernikih ki verujejo v razne teorije zarote sedaj po propadli covid teoriji o redukcij ljudstva zagrabil kost in že plasirajo neumnosti da pa sedaj s ...prikaži večs HARPOM ustvarjajo pogubno vreme ki bo reduciralo ljudstvo! Tem umskim maloposestniko, res ni pomoči!

  • Avatar jate
    jate 16:53 29.julij 2023.

    HARP je na delu