Slovenija
15 ogledov

Pozor pred neurji!

Danes še lahko pričakujemo obilne padavine. Konec tedna se bo postopoma zjasnilo Žurnal24 main
Vremenoslovci kljub lepemu začetku dneva opozarjajo, da so popoldne in zvečer možna krajevna neurja. V Kopru pa so namerili previsoko koncentracijo ozona.

Na Agenciji RS za okolje opozarjajo, da lahko popoldne in zvečer pričakujemo ob napovedanih močnejših neurjih hiter in močan porast manjših vodotokov in hudournikov, ki lahko na izpostavljenih delih tudi poplavijo. Povzročijo pa lahko tudi škodo, primerljivo s tisto na dan državnosti, ko je na severovzhodnem delu Slovenije padala toča, močan veter pa je odkrival strehe in ruval drevesa.

PREBERITE ŠE: Vremenska napoved | Stanje na cestah l

Sicer pa je večji del Evrope te dni zajel pravi vročinski val. Tako je na Hrvaškem zaradi visokih temperatur umrl en človek. Evropske države pa se prav tako niso mogle izogniti neurjem. Tako je Avstrijo pred dnevi prizadelo hudo neurje, ki je podiralo drevesa in poškodovalo električno napeljavo. O nevšečnostih zaradi vremena pa poročajo tudi iz Združenih držav Amerike, kjer so nevihte povzročile dodatne težave v Misuriju. Poplavljali so predvsem manjši vodotoki, zaradi česar so oblasti že izdale opozorila glede nevarnosti poplav. V Kaliforniji pa prebivalcem preglavice povzročajo tako imenovane suhe nevihte. V tamkajšnje območje je tako udarilo več kot 8000 strel, ki so sprožile okoli 800 požarov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.