Slovenija
54 ogledov

Pozor! Prihajajo močnejši nalivi!

Naliv scutterstock
Na Agenciji RS za okolje opozarjajo pred prihajajočimi močnejšimi in dolgotrajnejšimi nalivi.

Danes popoldne, zvečer in v noči soboto bodo v zahodni, jugozahodni, južni in deloma osrednji Sloveniji ob nevihtah krajevno možni močnejši in dolgotrajnejši nalivi. Ob morju bo pihal okrepljeni jugo.

Ob krajevnih močnejših in dolgotrajnejših nalivih so možni hitri porasti in razlivanja hudourniških voda zlasti v jugozahodni, zahodni, južni in deloma osrednji Sloveniji.Ob večerni plimi lahko morje v manjšem obsegu poplavi najnižje dele obale. 

Obilne padavine so že povzročile prve težave. Na gradbišču lokalne ceste v Brjah v občini Ajdovščina je zjutraj prišlo do plazenja zemljišča v dolžini 30 metrov. Delavci cestnega podjetja odstranjujejo posledice plazenja, obvoz pa je urejen preko Preserja. 

V naselju Hrpelje je poplavljen objekt v obrtni coni in regionalna cesta. Poplavljena je tudi klet osnovne šole v Hrpeljah in knjižnica na Kozini. Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je poplavljen tudi objekt v naselju Kačiče. V Naselju Hrušica pa je veter odkril streho objekta v naselju Hrušica. 

Nekaj časa je bil zaradi poplavljenega vozišča na počivališču Ravne na primorski avtocesti zaprt izvoz iz smeri Ljubljana. Zaradi poplavljenega vozišča v Kozini na Reški cesti pri podvozu promet poteka izmenično enosmerno. 

V prihodnje le še okoli 20 stopinj

V soboto bo predvsem na vzhodu sončno in večinoma brez padavin. Drugje bo spremenljivo oblačno z občasnimi plohami ali nevihtami. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 17 do 23 stopinj, ob morju in na vzhodu do 25 stopinj Celzija. 

V nedeljo in ponedeljek bo pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Nekoliko hladneje bo. V ponedeljek bo oblačno z občasnim dežjem. Od torka do konca tedna kaže na večinoma suho vreme, pojavljale se bodo posamezne krajevne plohe. Temperature pa se bodo gibale okoli 20 stopinj. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 13:32 16.september 2016.

    Ob zadnjih neuspelih napovedi ,raje pogledam na horoskop kot ARSO .