Slovenija
17892 ogledov

Pozor, nad Slovenijo se bodo razvile nevihte, možna tudi toča

toča Profimedia
Čez dan lahko po večini države pričakujemo razvoj neviht. Spremljajo jih lahko močan veter, nalivi ter majhna toča.

Zaradi dotoka vlažnejšega zraka iz vzhoda lahko danes po večini države čez dan pričakujemo krajevne nevihte, kjer obstaja možnost močnejših nalivov. Nevihte lahko lokalno spremlja tudi manjša toča, poroča portal neurje.si.

Radarsko sliko trenutnega stanja si lahko ogledate na tej povezavi.

Najvišje dnevne temperature bodo med 27°C in 31°C (Primorska). V prihodnjih dneh lahko pri nas in v naši okolici posledično pričakujemo nekaj več nestabilnosti.

V nedeljo bo spremenljivo oblačno. Zjutraj in dopoldne bodo v zahodni polovici Slovenije možne posamezne plohe in nevihte. Sredi dneva in popoldne pa se bodo pojavljale tudi drugod. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 23 do 28 stopinj Celzija.

V ponedeljek se bo verjetnost krajevnih padavin nekoliko zmanjšala. V torek kaže na sončno in spet toplejše vreme. Popoldne bodo v gorah nastale še posamezne krajevne nevihte.

Komentarjev 1
  • radovednica 17:21 27.avgust 2022.

    Da si ne bo kdo od strašnih vremenarjev kaj naredil s temi napovedmi dežja. Kje le in kdaj, ja mogoče naslednje leto. Loleti brezveznajakarski, kakšen dež le? Že tri do štiri mesece ni bilo pravega dežja, pa ga tudi danes ne bo.