Slovenija
30046 ogledov

Pozor! Promet bosta ovirala posebna kamera in prometna nesreča v predoru ...

Dars sferično snemanje Dars
Zelo pester gradbeni vikend na slovenskih avtocestah. Če vas bodo posneli, bodo osebne podatke naknadno brisali.

V predprazničnih in predturističnih vikendih upravljavec slovenskih cest Dars izvaja določena dela, ki bi v času gostega prometa lahko povzročala še več nevšečnosti. Tudi ta vikend je napovedanih več vzdrževalnih del po odsekih avtocest, del pa bo povsem zaprt zaradi izvedbe reševalne vaje. 

Kot so sporočili iz Darsa, bodo popravila poškodovanih delov vozišč potekala ob koncih tedna do prvomajskih praznikov, potem pa bomo zaradi prihajajoče turistične sezone z deli zaključili. Ta konec tedna bodo dela na odsekih med Logatcem in Uncem ter med Postojno in Razdrtim proti Kopru. Pričakovati je zastoje, opozarjajo pri Darsu. Do neselje popoldan bodo dela potekala tudi na odseku štajerske avtoceste med Slovenskimi Konjicami in Slovensko Bistrico proti Mariboru, nadaljujejo pa se tudi dela med Arjo vasjo in Šentjakobom.

Na odseku avtoceste A2 med Šentdvidom in Kosezami se je že več dni pred prvotno napovedjo začela druga faza del, ki bo trajala predvidoma en mesec. Promet bo po dveh zoženih pasovih v obe smeri potekal po polovici avtoceste proti Kranju. Hitrost bo omejena na 60 km/uro. Zaprta je tudi priključna cev predora Šentvid, ki iz Celovške ceste iz smeri Medvod vodi v predor Šentvid, obvoz je urejen po Celovški cesti do severne ljubljanske obvoznice. Zaprt bo priključek Podutik (izvoz in izvoz na avtocesto) v smeri Brda (Primorske).

Še v nedeljo bo moten tudi promet na vpadnicah v Ljubljano in na ljubljanski obvoznici zaradi mobilnega laserskega skeniranja in sferičnega fotografiranja avtoceste, priključkov in počivališč. Pri tem uporabljajo posebno vozilo s kamero, ki vozi s hitrostjo okoli 70 km/h. 

Ob tem lahko kljub pomični varovalni zapori pride tudi do zajema osebnih podatkov (registrskih tablic) drugih vozil, zato pri Darsu pojasnjujejo, da bodo posnetke naknadno obdelovali in brisali posnete osebne podatke. 

V nedeljo med 8.30 in okoli 11.00 pa bo povsem zaprta hitra cesta Razdrto - Podnanos zaradi izvedbe vaje množične prometne nesreče. Gre za širše zastavljeno vajo, v kateri bodo sodelovali reševalci in posredovalci iz širšega območja od Postojne do Nove Gorice. Vaja bo predpostavljala, da se je v enem od predorov na Rebernicah zgodila huda prometna nesreča, v kateri so poleg klasičnih avtomobilov udeleženi tudi električni avto, kombi in delovno vozilo Darsa. 

V tem času bo promet speljan po stari dvopasovnici med Razdrtim in Vipavo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.