Slovenija
25 ogledov

Pozor, sibirski mraz!

Babno polje pri -21 Gregor Troha
Agencija RS za okolje (Arso) je izdala opozorilo pred hudim mrazom, ki bo še danes in jutri. Najhladneje je bilo v Babnem Polju, –24 stopinj Celzija.

"Najnižje jutranje temperature bodo v notranjosti Slovenije pod –10, ponekod pa tudi pod –15 stopinj Celzija. Večji del dneva bodo temperature ostale krepko pod lediščem," opozarjajo. V petek se bo ogrelo, temperature bodo okrog ničle, v zahodni in osrednji Sloveniji bodo padavine, po nižinah v notranjosti bo sneg čez dan prehajal v dež.

Danes zjutraj smo se prebudili v ledeno jutro. Temperature so se spustile krepko pod nič stopinj. Največ so namerili v Babnem Polju, kjer je bilo ob sedmi uri zjutraj 24 stopinj Celzija.

Ledeno je bilo tudi v Kočevju, Ilirski Bistrici in na Rudnem polju, 16 stopinj. Le za stopinjo "topleje" je bilo v Slovenj Gradcu. 13 stopinj so namerili tako v Krškem, na letališčih Jožeta Pučnika in Cerklje ob Krki kot na Krvavcu. V Celju in Ljubljani je bilo 9, pod ničlo pa se je temperatura spustila tudi na Obali; v Kopru so ob sedmi uri zjutraj imeli 3 stopinje Celzija.

Tudi jutri še hladno

Danes bo po večini jasno, predvsem v severovzhodni Sloveniji pa bo občasno nekaj več oblačnosti. Dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost, ki se lahko občasno pojavi tudi ob morju. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 1, na Primorskem do 6 stopinj Celzija.


Ponoči se bo pooblačilo v jugozahodni in deloma v osrednji Sloveniji, jutri dopoldne pa se bo oblačnost razširila še nekoliko bolj proti vzhodu. Le v severovzhodnih krajih bo do večera še precej jasno. Popoldne bo ponekod začel pihati jugozahodni veter, v zahodnih krajih pa se bodo začele pojavljati rahle padavine, po nižinah Primorske predvsem kot dež, drugod večinoma kot sneg. Najnižje jutranje temperature bodo od 17 do 8, na planotah Notranjske okoli 20, na Primorskem od 7 do 2, najvišje dnevne od 4 do 3, na Primorskem do 6 stopinj Celzija.

V petek padavine

V petek bo pretežno oblačno. V zahodni in osrednji Sloveniji se bodo pojavljale manjše padavine, meja sneženja se bo postopno dvignila nad nadmorsko višino 800 metrov. Pihal bo jugozahodnik. V soboto se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo, snežilo bo nad okoli 1.400 metri. Pihal bo jugozahodnik.

Komentarjev 3
  • feferon 13:16 13.december 2012.

    Bo vsaj golazen pocrkala

  • Izudin 10:24 12.december 2012.

    Ko že govorite o Sibirskem mrazu. V Yakutsk-u se temperature trenutno gibljejo okrog -40 stopinj.

  • Žurnalček 09:51 12.december 2012.

    Kaj ko bo -28 , o kakšnem mrazu boste pol pisal. O Arktičnemu ? Pa sedaj je Arktični mraz , ne pa Sibirski !!!!!!!!!!