Slovenija
1 ogledov

Pozor, sledi poledica!

Nenadne spremembe temperature, ki so stalnica letošnje zime, so za srčne bolnike Žurnal24 main
Otoplitev. Prinesla bo dež in nevarnost poledice. Hud mraz se poslavlja za vsaj deset dni.

"Sneženja pri tako nizkih temperaturah, kot smo jim bili priča ta konec tedna, vsaj naslednjih deset dni ni pričakovati," nam je povedal dežurni prognostik Agencije RS za okolje (Arso).

Pozorno. Poledica se najprej pojavi na mostovih, klancih in križiščih. Posebno pazljivi bodite, ko zapeljete v senco, saj poledica voznike tam rada preseneti.

Hud mraz se z današnjim jutrom tako poslavlja, za danes zvečer pa meteorologi zaradi temperatur okoli ničle in dežja opozarjajo na veliko možnost poledenitve cestišča oziroma poledice.

V petek verjetno dež
Letošnji božič bo, kot pravijo na Arsu, deževen. Meja sneženja bo prihodnje dni na okoli 1.500 metrih, v petek in soboto pa se lahko spusti tudi do 900 metrov. Možnosti, da bo v petek snežilo do nižin, pa na Arsu niso popolnoma izključili.

V nedeljo je bila najnižja temperatura v Sloveniji izmerjena v Rakitni. Po neuradnih podatkih so tam izmerili kar –27 stopinj Celzija. Na Babnem polju, kjer so pred 41 leti namerili uradni slovenski rekord –35 stopinj Celzija, so v nedeljo izmerili 25 stopinj pod ničlo.

Mraz vzel 19 življenj
Zaradi nizkih temperatur je v Evropski uniji v noči na nedeljo umrlo vsaj 19 ljudi, od tega 15 na Poljskem. Sneg in mraz –- v Nemčiji so namerili do –33 stopinj Celzija –- sta povzročala težave tudi v prometu. Po tem, ko je v soboto v predoru med Veliko Britanijo in Francijo ostalo ujetih več kot dva tisoč potnikov, vlak Eurostar tudi v nedeljo ni vozil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.