Slovenija
18 ogledov

Pozor, slikanje je lahko za otroka tudi nevarno

Odpoklic slikarskega seta Zdravstveni Inšpektorat RS
Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) obvešča o odpoklicu otroškega slikarskega seta znamke Lefranc & Bourgeois.

"V sistemu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na trgu EU RAPEX, je bil objavljen Otroški slikarski set, ki je (bil) na voljo tudi v Sloveniji. Otroški slikarski set ne ustreza varnostnim predpisom, zato je odpoklican s trga," so zapisali na spletni strani ZPS.

Nevarna valjček in predpasnik 

Opravljene analize so pokazale, da set vsebuje plastični valjček, ki ne prestane nateznega preskusa in pri tem nastanejo delci, ki se prilegajo v valj za majhne delce, ter predpasnik, ki glede vnetljivosti ni skladen z zahtevami standarda. Zato je bil "vzorec ocenjen kot neskladen z Uredbo o varnosti igrač."

Vrnite ga v trgovino  

Izdelke je distributer umaknil s trga in odpoklical. ZPS potrošnikom svetuje, da izdelkov ne uporabljajo in jih vrnejo v trgovino, kjer so jih kupili.

V primeru, da imate ta izdelek doma, ga odstranite iz dosega otrok. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine, še pojasnjujejo na ZPS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.