Slovenija
3832 ogledov

Pozor, ta vikend bodite pozorni na zapore v Ljubljani!

Volkswagen 23. Ljubljanski maraton Anže Petkovšek Volkswagen 23. Ljubljanski maraton
Preden se odpravite na pot, preverite traso in zapore ter avtobusne linije LPP.

V soboto in nedeljo, 26. in 27. oktobra, bo v Ljubljani potekal 24. Ljubljanski maraton, zaradi česar lahko pričakujete številne zapore. V soboto bo v središču in okolici Ljubljane potekal Lumpi tek za predšolske otroke, promocijski tek OPP in promocijski šolski tek, tek za osnovnošolce, srednješolski maraton ter FUN tek, v nedeljo, 27. oktobra, pa sledijo še Garmin tek na 10 kilometrov, handbike polmaraton ter polmaraton in maraton.

Parkiranje in brezplačen prevoz z avtobusi

Tekači in njihovi spremljevalci se bodo lahko v središče Ljubljane brezplačno pripeljali z mestnimi avtobusi (ob predložitvi voucherja, štartne številke ali akreditacije), brezplačno bo tudi parkiranje na P+R parkiriščih Dolgi most, Barje in Stožice.

Posebej v nedeljo, 27.10.2019 (od 7.00 do 10.00 ure) bodo iz parkirišč P+R Stožice, Barje in Dolgi most organizirane krožne vožnje avtobusov:

Povratne vožnje po maratonu do 16.30 ure niso mogoče, saj avtobusi ne vozijo. Ostali avtobusi vozijo po razporedu, ki je objavljen na spletni strani LPP

Zapore cest in prečkanje trase

Zaradi maratona bodo v soboto in nedeljo zaprte ceste, po katerih potekajo trase tekov, parkirni prostori na cestah, kjer bodo potekali sobotni teki, pa bodo zaprti že v petek. Celoten seznam zapor cest najdete tukaj.

Predvidena časovnica zapor teka na 10 kilometrov: 

Predvidena časovnica zapor teka na 10 kilometrov | Avtor:

Zaradi maratona bo v soboto in nedeljo zaprta tudi garažna hiša Kongresni trg. V soboto uvoz in izvoz ne bosta mogoča od 10. do 18. ure, v nedeljo, pa od 7. do 16. ure.

Organizatorji maratona bodo omogočili prečkanje trase tekov, ko bo to varno za vse udeležence v prometu in z dovoljenjem pooblaščenih oseb na posameznih križiščih. Prečkanje trase bo omogočeno na naslednjih križiščih:

  1. Center: Slovenska - Tivolska - Trg OF
  2. Bežigrad: Bežigrad - Dunajska cesta - Linhartova ulica po 10.00 uri
  3. Bežigrad: Samova ulica - Dunajska cesta - Topniška ulica
  4. Bežigrad: Posavskega ulica - Dunajska cesta - Dimičeva ulica
  5. Bežigrad: povezovalna cesta med Slovenčevo in Dunajsko - Dunajska cesta - Cesta Janeza Porente
  6. Bežigrad: Slovenčeva ulica - Bevkova cesta
  7. Šiška: Goriška ulica - Litostrojska ulica
  8. Šiška: Pečnikova ulica - Celovška cesta - Ulica Jožeta Jame
  9. Šiška: Plešičeva ulica - Regentova cesta - Korenčanova ulica
  10. Šiška: Regentova cesta - Majorja Lavriča ulica
  11. Šiška: Draga - Šišenska ulica - Pod hribom
  12. Vič: Gregorinova ulica - Rožna dolina cesta II
  13. Trnovo: Barjanska cesta - Cesta v Mestni log
  14. Fužine: Zaloška cesta - Kajuhova ulica.

Časovnica predvidenih zapor prometa za tek na 10 km je na voljo tukaj, časovnica predvidenih zapor za polmaraton in maraton pa je na voljo tukaj.

Predvidena časovnica zapor polmaratona in maratona | Avtor:

Obvozi mestnih avtobusov

Preusmeritveavtobusov oz. obratovanje avtobusov v petek, v soboto, in nedeljo bo objavljeno na spletni strani JP LPP d.o.o..
Vse uporabnike cest po katerih bo potekala trasa maratona prosimo za razumevanje in upoštevanje navodil policistov in organizatorja, hkrati pa vas vabimo na ogled in spodbujanje udeležencev Volkswagen 24. Ljubljanskega maratona.

Obvozi mestnih avtobusov

Preusmeritveavtobusov oz. obratovanje avtobusov v petek, v soboto in nedeljo bo objavljeno na spletni strani JP LPP d.o.o..

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.