Slovenija
10023 ogledov

Pozor, te informacije Fursa nočete zamuditi!

FURS Saša Despot
Letos Furs izjemamo v spremembo.

Na Finančni upravi RS (Furs) bodo obračune davka od dohodkov pravnih oseb in akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti letos izjemoma sprejemali tudi z zamudo. Rok za oddajo se sicer izteče v ponedeljek, 1. aprila.

"Delovanje sistema eDavki je zaradi tehničnih težav upočasnjeno, kar povzroča težave zavezancem in pooblaščencem pri vnosu podatkov v davčni obračun davka od dohodkov pravnih oseb in akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti ter v priloge, ki so sestavni del obračuna," so sporočili iz Fursa. Težave že odpravljajo.

Ker se bliža rok za oddajo davčnih obračunov za ti dve vrsti davka, zavezance, predvsem računovodske servise, obveščajo, da tistih, ki bodo davčni obračun oddali z zamudo, ne bodo kaznovali zaradi prepozne oddaje vloge. Rok za oddajo obračunov se sicer letos izteče 1. aprila, kazni pa se bodo zamudniki izognili, če bodo dokumente oddali do vključno 8. aprila.

V teh primerih na Fursu zavezancem svetujejo, naj davčni obračun kljub opozorilu o prekoračitvi zakonskega roka za oddajo in napotitvi na oddajo samoprijave ali oddajo davčnega obračuna oddajo kot O - original.

evro, evri, štetje, denar Slovenija Lahko se zgodi, da vse plačaš, pa te Furs rubi brez opomina računalnik, elektronska pošta Slovenija Kaj storiti, če vam je Furs poslal to obvestilo?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • jakec1575 23:40 21.marec 2019.

    kaj je bilo narobe s prejsnjo stranjo? ni bila najlepsa, ampak je delala, ker ni bila "tezka". ste mogli zasrati.

  • Ivo 21:34 21.marec 2019.

    Only in Slovenija. Lahko oddam vse skupaj na papirju? "Ne! Morate oddati preko našega sistema edavki za katerega vzdrževanje plačujemo bajne vsote." Ampak vaš sistem se sesuva in ne morem oddati... "Boste dobili nekaj dodatnih dni!" Še boljša: "Tukaj imate ...prikaži več potrdilo o eNapotnici na papirju, ki ga nujno spravite!" MI BI VIŠJE PLAČE, KER PREVEČ DELAMO V JAVNI UPRAVI! UAAAA!