Slovenija
834 ogledov

Pozor, to so kazni, ki vam grozijo, če boste kršili pravila

Volišče Anže Petkovšek Parlamentarne volitve
296 obvestil o domnevnih kršitvah.

Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka, ki se je po kampanji za volitve poslancev začel v petek opolnoči, danes do 10. ure skupno prejela 296 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka. Dežurna služba je samo danes prejela 54 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka.

Večina obvestil se nanaša na sporočilo elektronske pošte, poslano na večje število naslovov in ponavljanje oddaje o volitvah na televiziji, so na svoji spletni strani navedli na notranjem ministrstvu.

Volilni molk je treba spoštovati do do 19. ure, ko se bodo zaprla vsa volišča po državi. V času volilnega molka je prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volivce navajala k takšnemu ali drugačnemu glasovanju.

Za kršitve volilnega molka so predvidene globe od 800 do 3000 evrov za organizatorja volilne kampanje, od 300 do 600 evrov za odgovorno osebo organizatorja volilne kampanje, od 250 do 500 evrov za pravno osebo ali samostojnega podjetnika ter od 150 do 250 evrov za posameznika.

volišče Številke Slovenija Slovenija voli. Takšna je časovnica. Janez Janša Slovenija To Janez Janša sporoča v zvezi z volilnim molkom

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • batom 11:57 24.april 2022.

    A res noben ne ve kako se pogleda kdo je registriral domeno, s katere prihajajo e-sporocila ki krsijo volilni molk (volitve2022.si) ??? https://www.register.si/

  • vzev 11:14 24.april 2022.

    Včeraj ste napisali, da " zakon omenja le, da je prepovedana le javna volilna propaganda, potemtakem so dovoljene vse razprave in komentiranje." Zakaj so potem prepovedali komentiranje, na javni RTV in tudi npr. na 24 ur?

Sorodne novice