Slovenija
20445 ogledov

Pozor, nove cene pogonskih goriv

Bencinska črpalka Saša Despot
Zaradi praznikov se bodo cene bencina, dizla in kurilnega olja na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest spremenile šele s četrtkom.

Po izračunih časnika Finance se, če vlada ne bo posegla v trošarine, obeta predvsem podražitev dizla.

Z ministrstva za okolje, podnebje in energijo so prejšnji teden sporočili, da bodo trenutne cene pogonskih goriv zunaj avtocest in hitrih cest, ki so v veljavi od 1. avgusta - liter bencina 1,511 evra, liter dizelskega goriva 1,558 evra, liter kurilnega olja pa 1,130 evra -, veljale do vključno srede. Danes je namreč zaradi praznika, dneva solidarnosti, dneva prost dan, prav tako je praznik, Marijino vnebovzetje, v torek.

Ministrstvo bo tako nove cene izračunalo v sredo, veljati pa bodo začele v četrtek. Pri časniku Finance so izračunali, da se obetajo podražitve, sploh če vlada ne bo znižala trošarin. V primeru nespremenjenih trošarin bi se lahko precej podražilo dizelsko gorivo, liter tega goriva bi lahko po novem stal 1,65 evra. Podražitev bencina naj bi bila manjša, za liter naj bi bilo treba po novem odšteti 1,52 evra.

Kot omenjeno, pa bi lahko vlada podražitev ublažila s posegom v trošarine. To bi lahko bil tokrat možen scenarij, še posebej glede na nastale razmere po vremenski ujmi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
 • Ender3 16:05 14.avgust 2023.

  To novico širi Nora24tv kot, darilo Golobove vlade.. Kaj bi šele dobili od Ivelove vlade. Pod njimi se vedno cedita med in mleko. Revež je zgolj tisti, ki jim še verjame in zaupa..

 • Luksi 15:40 14.avgust 2023.

  Hvala ptič!

 • Avatar lu.ckyss
  lu.ckyss 11:22 14.avgust 2023.

  Isti bedast članek dežurni lepi že drugič...Ni čudno, da se nihče več ne upa podpisati pod "članke"...

Sorodne novice