Slovenija
34 ogledov

Pozor, vremenoslovci izdali opozorilo

Vreme, oblaki EPA
Danes zvečer in ponoči ponekod po državi okrepljen veter, Arso je že izdal opozorilo.

"V severovzhodni Sloveniji bo četrtek zvečer in v noči na petek pihal okrepljen jugozahodnik s sunki med 70 in 90 km/h. Jugozahodnik bo v petek zjutraj ponehal," opozarjajo na spletni strani Agencije RS za okolje.

Jutri bo sicer oblačno, ponekod na Primorskem tudi megleno. Sprva bo deževalo predvsem v zahodni in severni Sloveniji, čez dan pa se bo dež okrepil in razširil nad vso državo. "Popoldne se bo veter obračal na severovzhodno smer, od vzhoda se bo začelo hladiti. Meja sneženja se bo v noči na soboto spuščala," napovedujejo na Arsu.

Jutranje temperature bodo od 2 do 11, dnevne od 4 do 13 stopinj Celzija. Do sobotnega jutra bodo padavine ponehale, v soboto čez dan se bo postopno jasnilo. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno.

To Arso pravi za prihodnji teden

V svoji osveženi 5- do 10-dnevni napovedi Arso navaja, da bo v ponedeljek sončno, nato se bo od zahoda postopno pooblačilo, najnižje jutranje temperature bodo večinoma pod lediščem. V torek in sredo bo deževno, več padavin bo na zahodu. Od četrtka do sobote bo večinoma jasno vreme z meglo po nižinah v dopoldanskem času.

Drugačno sliko nam ponujajo tuje spletne strani, ki ponujajo dolgoročne vremenske napovedi; po njihovih podatkih naj bi dež vztrajal vse od srede do petka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • smejka 19:54 23.februar 2017.

    Copko...ne želim ti slabega, a vsaj ''klobuk'' naj ti z glave sname.

  • smejka 19:53 23.februar 2017.

    www.zurnal24.si/veter-podira-drevesa-in-elektricne-drogove-ter-odkriva-strehe-clanek-286357

  • smejka 15:08 23.februar 2017.

    Bolje nič kot škoda ali še kaj hujšega.