Slovenija
11899 ogledov

Pozor, za danes in jutri razglasili oranžni alarm!

Danes je zaradi napovedanega močnega dežja razglašen oranžni alarm za jugozahodni del države, jutri se bodo obilne padavine razširile po vsej Sloveniji, alarm pa je razglašen tudi za jugovzhodni del države.

Danes se bo postopno pooblačilo, dopoldne se bodo na zahodu začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki se bodo popoldne občasno širile proti osrednjim in vzhodnim krajem.

Ponoči se bo dež razširil nad večji del Slovenije, vmes bodo tudi nevihte. Predvsem v zahodni polovici Slovenije bodo možni krajevno močnejši nalivi. Jutranje temperature bodo od 13 do 19 stopinj Celzija. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, predvsem na Primorskem bodo tudi nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25 stopinj Celzija.

Trenutne razmere si lahko ogledate na radarski sliki, ki jo najdete na tej povezavi.

Včerajšnja srednja in visoka oblačnost ter jugozahodni veter so bili uvod v izrazitejšo spremembo vremena.

Obilnejšega dežja v septembru še ni bilo. Je pa bilo včerajšnje popoldne verjetno tudi zadnje vroče popoldne letos, pravijo na agenciji za okolje. V Novem mesto so zabeležili 32,9 stopinje Celzija, v Cerkljah ob Krki 32,6 stopinje, v Podčetrtku 31,9, v Lendava 31,6 stopinje Celzija.

V Podčetrtku, Novem mestu in na letališči Cerklje ob Krki je bil skoraj dosežen septembrski rekord (32,3; 33,1 oziroma 33,2 stopinj Celzija so zabeležili 1. 9. 2015). Rekordna vrednost druge dekade septembra za Slovenijo ostaja 33,6 °C v Metliki 14. septembra 1987.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.