Slovenija
12045 ogledov

Pozor, zaradi tega lahko tudi danes pričakujemo burno dogajanje

Nevihta Celje Sabina Žerak/Facebook
"Vsi ki se boste v tem času nahajali zunaj, poiščite si kakšno zatočišče, saj je veter v teh dneh res izjemen."

"Včeraj je največ težav povzročil veter, ki je ponekod po nižinah presegal hitrost 100 km/h. Danes nad Alpami visi hladna vremenska fronta, kar pomeni, da pestrega dogajanja še ni konec," je za Radio Slovenija včerajšnje dogajanje, ki ga lahko pričakujemo tudi danes, opisala vremenoslovka na Agenciji za okolje RS (Arso) Veronika Hladnik Zakotnik. 

Danes bo večinoma sončno in v južni polovici Slovenije vroče. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 34 °C.

Na severu bodo že dopoldne lahko nastale posamezne plohe ali nevihte. "Že zdaj se v Avstriji pojavljajo posamezne plohe in nevihte, kar pomeni, da v severnem delu Slovenije že dopoldne lahko nastane kakšna, bolj mila nevihta," je dodala Hladnik Zakotnik. 

Zaradi tega bo znova burno

Glavnina dogajanja bo po besedah vremenoslovke znova popoldne, zvečer in v prvem delu noči, ko nas bo hladna fronta, ki je trenutno v Avstriji, tudi prešla. Na Arsu so zaradi neurij izdali oranžno opozorilo, zaradi vročine bo oranžni alarm prižgan za južno Slovenijo.

"Ozračje je še vedno razgreto, imamo veliko vlage, potem je tukaj še hladna vremenska fronta. Zaradi tega spet pričakujemo burno dogajanje, razlika z včerajšnjim dnem pa je v tem, da bo danes tudi na Primorskem nastalo nekaj močnejših neviht, kar lahko prinese tramontano oziroma močnejši severni veter na Obali," je napovedala vremenoslovka. "Vsi ki se boste v tem času na prostem, poiščite si kakšno zatočišče, saj je veter v teh dneh res izjemen," je dodala. 

Ponoči se bo umirilo, jutri pa....

V drugi polovici noči se bo vreme umirilo. Proti jutru se bo začelo jasniti, po nekaterih nižinah bo nastala megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem okoli 21 °C.

Jutri bo sprva deloma jasno, popoldne bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v severni Sloveniji. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem do 32 °C.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:04 19.julij 2023.

    Rezultat igranja za vremenom