Slovenija
19133 ogledov

Pozor, zvečer lahko pričakujete nevihte, sodro in sneg!

Neurje
Zvečer nas čaka pestro vremensko dogajanje.

Agencija za okolje napoveduje, da bo popoldne predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji občasno deževalo, zvečer pa bodo ob prehodu vremenske fronte padavine zajele tudi vzhodne kraje, lahko tudi zagrmi. "Meja sneženja se bo spustila do okoli 800 metrov," napovedujejo pri Arsu, "ob močnejših padavinah tudi nižje. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, zvečer bo v severovzhodni Sloveniji zapihal zmeren severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, v alpskih dolinah okoli 5 stopinj Celzija."

Vremenski portal Neurje.si piše, da lahko popoldne tudi zagrmi, pade lahko sodra in sneg. "Zvečer, okrog 18. ure bo severno Slovenijo dosegla hladna fronta," so zapisali pri Neurje.si. "Na Primorskem bodo padavine večinoma ponehale, iz smeri Avstrije pa se bodo padavine hitro okrepile in prehodno razširile večji del Slovenije. Na Primorskem bo ostalo suho. Največ padavin bo ob prehodu fronte v severni in vzhodni Sloveniji. Ob prihodu hladne fronte bo zapihal veter severnih smeri, ki lahko ponekod v severovzhodni Sloveniji, v sunkih doseže hitrost okoli 70 km/h. Lahko tudi zagrmi. V Prekmurju in Podravju so prehodno možni nalivi, lokalno lahko tudi sodra. Temperatura bo hitro padla, posledično pa ob koncu padavin tudi meja sneženja. Ta se lahko ponekod na Koroškem in Štajerskem ob koncu padavin spusti tudi do nižin, a omembe vredne snežne odeje po nižinah ni pričakovati. V višje ležečih krajih, predvsem na Koroškem bo ponekod zapadlo do deset centimetrov snega." 

V prvem delu noči bodo padavine po napovedih Arsa ponehale, oblačnost se bo trgala. "Po nekaterih nižinah v notranjosti bo zjutraj nastala megla," pišejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 2, ob morju okoli pet stopinj Celzija."

Jutri se bo postopno povsod razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 12 stopinj Celzija.

V četrtek bo precej sončno, proti večeru pa se bo zahoda pooblačilo. V petek bo zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodnik.

"Nad severno Italijo nastaja plitvo ciklonsko območje," razlagajo pri Arsu. "Hladna fronta je dosegla srednjo Evropo in bo zvečer prešla naše kraje, pred njo k nam priteka topel in vlažen zrak."

Od 1. do 6. februarja

Ob koncu tedna in na začetku novega bo nad južno polovico Evrope vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, preko severnega Atlantika in severne Evrope pa se bodo proti vzhodu pomikala ciklonska območja ne bodo bistveno vplivala na vreme pri nas. "Sredi prihodnjega tedna se bo predvidoma nad jugozahodno Evropo odcepilo obsežno ciklonsko območje, povečala se bo možnost za prodor hladnega zraka nad srednjo Evropo in severno Sredozemlje," napovedujejo pri Arsu.

Ob koncu in v začetku prihodnjega tedna bomo pod vplivom jugozahodni vetrov. "Nad zahodno polovico Slovenije bo prevladovalo oblačno vreme, tam bo občasno rosilo ali rahlo deževalo," še pišejo pri Arsu. "Na vzhodu bo suho z nekaj sonca. Vetrovno in toplo bo. Jutranje temperature bodo od okrog 5 °C, najvišje dnevne pa od 10 do 15 stopinj Celzija. V sredo in četrtek se bo povečala možnost za padavine, od vzhoda bo k nam začel dotekati hladnejši zrak."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • ponsicar 06:21 29.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • dramafid 04:30 29.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • ourunem 02:41 29.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks