Slovenija
14 ogledov

Pozorni na stanje na meji

Če takojšnja vrnitev ni mogoča, tujce nastanijo v Centru za tujce, pravi Anita L Žurnal24 main
Migranti. Postojnski in koprski policisti aprila in maja prijeli le šest Afričanov.

Policisti so v torek pri Ilirski Bistrici prijeli dva državljana Libije, ki sta zaprosila za mednarodno zaščito. Na Policijski upravi (PU) Postojna so nam na vprašanje, koliko (severno)afriških migrantov so obravnavali v zadnjem obdobju, odgovorili, da marca nobenega, aprila državljana Somalije in Eritreje, maja pa (za zdaj) omenjena Libijca. Skupno so v zadnjih dveh mesecih obravnavali 25 nelegalnih migrantov, predvsem iz azijskih in balkanskih držav.

Največ na meji z Italijo
Na območju PU Koper so po besedah tiskovne predstavnice Anite Leskovec aprila na meji z Italijo obravnavali in v Italijo vrnili 22 tujcev, od tega po enega državljana Nigerije in Mozambika. Pri obravnavi namreč dodatno ugotavljajo namen potovanja, finančna sredstva in morebitno nevarnost za javni red.

Na meji s Hrvaško so koprski policisti prestregli 11 nelegalnih migrantov iz Afganistana, Albanije in Kosova. Na PU Postojna pravijo, da prošnjo za mednarodno zaščito podajo predvsem državljani Afganistana in Irana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.