Slovenija
15 ogledov

Prah pod drobnogledom

O korupciji v zvezi s prodajo doma so se govorice širile že decembra lani. Žurnal24 main
O korupciji v zvezi s prodajo doma so se govorice širile že decembra lani.
“Zaradi razlogov za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, smo primer Policijskega sindikata Slovenije (PSS) odstopili policiji – GPU MNZ RS. Zadeva je sedaj v obravnavi pri specializiranem oddelku vrhovnega državnega tožilstva, ki se ukvarja s kaznivimi dejanji policistov in drugih pooblaščenih oseb,” je povedal Drago Kos, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije. Da so zadevo prejeli in da je v predkazenskem postopku, so potrdili tudi na tožilstvu.

V Žurnalu smo junija lani pisali o prodaji počitniškega doma Snežnik v Savudriji, ki ga je policijski sindikat prodal hrvaškemu podjetju Silboris. Iz finančnega poročila PSS je razvidno, da je bila kupna cena objekta 761 tisoč evrov. Decembra so se pojavile govorice, da naj bi Branko Prah, predsednik PSS, za prodajo dobil nagrado, vendar je ta govorice zanikal. Tudi o trenutni preiskavi ne ve ničesar. “ Da se nekaj preverja, sem izvedel iz medijev, mene osebno o tem ni še nihče obvestil ali povabil na razgovor, tako da bi težko karkoli komentiral,” je dejal.

Na 12.799 kvadratnih metrih zemljišča, na katerem je bil nekdaj dom Snežnik v Savudriji, bo nastalo turistično naselje Silboris s 35 apartmaji, 53 vilami, dvema VIP-vilama, sprostitvenim centrom in restavracijo. Graditi bodo začeli predvidoma septembra, projekt pa bo po načrtih končan leta 2011.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.