Slovenija
6 ogledov

Pravičnejši parcialni pristop

26112007_bobo_virant_t Žurnal24 main
Vlada je sprejela novelo zakona o sistemu plač v javnem sektorju, po kateri bodo lahko v nov plačni sistem šle tiste dejavnosti, ki bodo do konca maja sklenile kolektivne pogodbe.

Minister za javno upravo Gregor Virant je ob tem poudaril, da bo parcialni pristop omogočil, da ne bo noben sindikat, ki je sklenil dogovor z vlado, ˝postal talec tistega sindikata, ki pogodbe ne bo sklenil do konca maja˝. Minister je dodal, da morajo najmanj tri plačne skupine skleniti kolektivno pogodbo, da bodo lahko šle v nov plačni sistem po parcialnem pristopu. Po njegovih besedah bodo v nov plačni sistem, ki bo uveljavljen septembra, lahko šle tiste dejavnosti in poklici, ki bodo kolektivno pogodbo z vlado sklenili do konca maja.

15. maja podpis kolektivne pogodbe
Virant je napovedal, da bo predvidoma 15. maja podpis kolektivne pogodbe z javnim sektorjem, ki je bila parafirana julija lansko leto. Ta pogodba bo podlaga za sklenitev pogodb s posamičnimi dejavnostmi in poklici, je poudaril. ˝Verjetno bodo vse dejavnosti, razen morda na področju vzgoje in izobraževanje, kjer je položaj negotov, pogodbe sklenile do konca maja,˝ je še povedal minister. Vlada je novelo poslala v DZ s predlogom, da bi jo uvrstili na dnevni red majske seje in sprejeli po nujnem postopku.

Napredovanje samo na podlagi delovne uspešnosti
Virant je še povedal, da je vlada na seji sprejela uredbo o napredovanju javnih uslužbencev v plačne razrede. ˝Po novem bo napredovanje odvisno zgolj od ocene delovne uspešnosti javnega uslužbenca,˝ je poudaril minister in pojasnil, da bo uslužbenec letno ocenjen z oceno od nezadovoljivo do odlično, torej od ena do pet. Na podlagi zbranih točk se bo po treh letih preverjalo izpolnjevanje pogojev za napredovanje, je pojasnil Virant. Pri tem je dodal, da so pogoji določeni tako, da se pri prvih napredovanjih napreduje nekoliko hitreje, za poznejša napredovanja pa so pogoji zaostreni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.