Slovenija
61 ogledov

Prazna blagajna zamika projekte

Mitja Herak Iztok Golob
Mestna občina Kranj. Sedem milijonov evrov manj prihodkov od pričakovanih. Luknja tudi v letu 2012.

Zamik. Za dobrih sedem milijonov evrov manj prihodkov ima letos Mestna občina Kranj. Izpad vpliva na uresničevanje projektov. “Informacija, da bo manj prihodkov, drži,” je na včerajšnji novinarski konferenci povedal direktor občinske uprave Mitja Herak. Noben predvideni projekt ne bo odpovedan, je zatrdil, so jih pa kar nekaj zamaknili v prihodnja leta. Največ hude krvi je povzročila prestavitev gradnje nove tribune in atletske dvorane na stadionu.

Zakaj manjši prilivi

Občina je predvidevala dva milijona evrov iz naslova prodaje delnic Gorenjske banke, za 800 tisoč evrov so nižji prihodki iz naslova komunalnega prispevka, za 700 tisočakov pa so nižji prihodki iz naslova najemnin za komunalno infrastrukturo, je našteval Herak. Finančne težave se obetajo tudi prihodnje leto. Osnutek proračuna, ki ga bodo prihodnjo sredo obravnavali mestni svetniki, predvideva primanjkljaj v višini skoraj devet milijonov evrov. Luknjo naj bi pokrili z zadolževanjem do šest milijonov, preostalo pa upajo, da bodo privarčevali letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.