Slovenija
14 ogledov

Praznik družin v Olimju

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
2.500 družin oziroma okoli 10 tisoč ljudi se je zbralo v Podčetrtku. Namen 5. festivala družin je bila krepitev zaupanja v vrednost lastne družine.

Po navedbah organizatorjev, predstavnikov Zavoda iskreni.net, so družine, ki se udeležujejo festivala v Termah Olimje, zelo raznolike, od tistih z enim otrokom pa vse do družin s štirimi ali petimi otroki. Pri tem organizatorji poudarjajo, da pri pripravi festivala niso imeli toliko v mislih številčnosti družin, ampak predvsem kakovost njihovega druženja.

Zato so na festivalu pripravili številne zanimive delavnice, dogodke in glasbene nastope. Med drugimi bosta nastopili Manca Špik in Maja Triler. Na festivalu se da sposoditi tudi družabne igre, otroci pa si lahko ogledajo potujoči živalski vrt, v okviru katerega lahko spoznajo različne živali.

Popoldne se odvijajo tudi številna predavanja na temo vzgoje otrok, dobrega zakonskega odnosa ter usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja. Vse skupaj je obarvano tudi humanitarno, saj zbirajo sredstva za pomoč osemčlanski družini, ki jo je izbral Karitas.

"Prenehajte eksperimentirati"
Sporočilo letošnjega festivala je po navedbah organizatorjev namenjeno "tudi vsem odgovornim v naši državi, ki krojijo usodo družine: prenehajte eksperimentirati z družino, dovolj je prerekanja in ideoloških debat, dajte družinam možnost dostojnega življenja in razvoja!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.