Slovenija
5259 ogledov

Pred nami ledeni možje, takšno bo vreme

vreme pomlad dež klop park Profimedia
Najhladnejši dan in največ padavin bo padlo v četrtek.

"Danes se bo oblačnost trgala. Jutri se bo od zahoda znova pooblačilo, postopno bo začelo deževati, na vzhodu bo večji del dneva še suho," so na omrežju Twitter zapisal dežurni prognostik na Agenciji za okolje RS (Arso). 

Če je dopoldne po večini Slovenije še oblačno vreme, bo popoldne marsikje po državi izza oblakov vendarle pokukalo sonce, vendar bistveno topleje ne bo, kajti pihal bo vzhodni veter.  Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem okoli 21 °C.

Od jutri daljše deževno obdobje

Jutri nas znova čaka poslabšanje vremena, po navajanju portala Ciklon.si/Srednjeročna napoved, zaradi nove atlantske motnje.

Temperature bodo precej nizke za ta letni čas, najbolj hladno bo v četrtek. "Dopoldne bo na zahodu začelo deževati, padavine se bodo popoldne počasi širile proti vzhodu. Na severovzhodu bo do večera še suho. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem okoli 11, najvišje dnevne od 10 do 16, na vzhodu do 18 °C," napovedujejo na Arsu.

V četrtek bo najbolj hladno

"Sredozemski ciklon bo več dni vplival na vreme pri nas, od srede do petka bo padavin največ, ob koncu tedna pa bo vpliv sredozemskega ciklona manjši. Padavine bodo nastajale večinoma v popoldanskem času. Najhladnejši dan in največ padavin pa bo padlo v četrtek, najvišje dnevne čez dan bodo komaj malo nad 10 °C," dodaja Gregor Skok, Ciklon.si.

Pred nami ledeni možje in poscana Zofka

dolgoročna vremenska | Avtor: Meteo.si Meteo.si
Med 12. in 14. majem godujejo ledeni možje, dan za tem še poscana Zofka in kaže, da bo te dni prav tako mokro. "Večje stabilnosti vremena tudi po 15. maju še ne bo, v nedeljo se bo proti Sredozemlju spustila nova atlantska motnja, ki bo prinesla precej verjetno novo poslabšanje vremena v začetku naslednjega tedna," napoveduje Skok. Po napovedih Arsa se tudi prihodnji teden temperature ne bodo bistveno dvignile. 

dezurni@styria.media.si

 

 

 

Komentarjev 2
  • Boschtjan Zupanchich 11:09 09.maj 2023.

    Vsa ta koledarska predvidevanja so Brez veze !!! ! !!! Zanima me samo, kdaj bo dovolj suhega vremena, da bom lahko sejal ?