Slovenija
22 ogledov

Pred nami oblačen konec tedna

Danes so možne padavine. (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Danes bo prevladovalo oblačno vreme, ponekod so možne tudi padavine. Konec tedna bo sicer brez dežnih kapelj, a z oblačnostjo.

Danes bo zmerno do pretežno oblačno, v notranjosti bodo možne padavine. "Jutri bo oblačno, v zahodni in osrednji Sloveniji bo čez dan občasno deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne od 12 do 15, na Primorskem okoli 20 stopinj Celzija. V soboto in nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno in povečini suho," pišejo na Agenciji RS za okolje. Podrobnejšo vremensko sliko za kraje, ki vas zanimajo, si lahko ogledate na naši strani www.vreme.net.

Kam za vikend? Predlogi:
V soboto bo v Mariboru humanitarni Tek za upanje, ki ga organizira Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna. V Ljubljani bo javna športna in kulturna prireditev Oživimo Fužine! Sosed sosedu človek.
V Celju bo do nedelje Evropska razstava psov, kjer bodo izbirali najlepše predstavnike vseh pasem. Na različnih lokacijah po Sloveniji bodo medtem potekale klubske pasemske razstave.

Na mejnih prehodih verjetno zastoji
Če ste nameravali za konec tedna iz države, naj opozorimo, da vas lahko na mejnih prehodih doletijo daljše čakalne dobe. Čeprav so v skladu z včerajšnjim dogovorom sindikati na carini "fante malo poslali na počitek", kot se je danes za zurnal24.si izrazil Dušan Miščevič, pa so na njihovo mesto stopili policisti. Vodja stavkovnega odbora ob tem pravi: "Stavko bomo iz enega sektorja prenašali na drugega." Zastoje tako lahko pričakujemo tudi konec tedna.

Okoli 12. ure so sicer vozniki na mejnih prehodih po informacijah Prometno-informacijskega centra čakali tudi do štiri ure:
– tovorna vozila pri vstopu: Gruškovje 4 ure, Starod 20 minut,
– tovorna vozila pri izstopu: Gruškovje 1 uro, Petišovci 40 minut,
– osebna vozila pri vstopu: Sočerga 20 minut, Slovenska vas 20 minut, Dragonja 1 uro in 30 minut, Rigonce 1 uro in 30 minut, Petišovci 30 minut, Sečovlje 1 uro, Jelšane 40 minut,
– osebna vozila pri izstopu: Dragonja 1 uro, Sečovlje 30 minut.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.