Slovenija
8325 ogledov

Pred nami tudi "občutna ohladitev". Vse v začetek aprila?

Zimski oblaki Profimedia

Vremenoslovci na Arsu napovedujejo oblačen petek s padavinami, ki bodo pogostejše popoldne in zvečer. "Meja sneženja bo med 1100 in 1300 metri, zvečer in v noči na soboto se bo spuščala. V večjem delu Slovenije bo še pihal jugozahodnik, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 4 do 10, najvišje dnevne od 6 do 12, ob morju do 14 stopinj," navajajo na spletni strani Arsa.

Padavine bodo do sobotnega jutra ponehale, čez dan se bo prehodno zjasnilo. V nedeljo bo oblačno s padavinami in nizko mejo sneženja, napovedujejo na Arsu. 

Sneg omenjajo tudi za prihodnji teden. V svoji 5- do 10-dnevni napovedi za prihodnji teden vremenoslovci na Arsu omenjajo, da bo prevladovalo spremenljivo oblačno vreme s kratkotrajnimi popoldanskimi plohami, lahko tudi snežnimi. Razmeroma hladno bo, popoldanske temperature bodo predvidoma ostajale pod desetimi stopinjami Celzija. 

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Ciklon.si: Pred nami dve vremenski fronti 

Tudi na vremenskem portalu Ciklon.si napovedujejo jutrišnje poslabšanje, navajajo, da nas bo predvidoma popoldne dosegla vremenska fronta, zato se bodo padavine še nekoliko okrepile. "Zapihal bo severovzhodni veter, meja sneženja se bo hitro spuščala in se v noči na soboto zlasti na severu spustila do nižin," navajajo. 

Meja sneženja v nedeljo se bo po njihovih napovedih spustila na okoli 600 metrov nadmorske višine. V nedeljo proti večeru bodo padavine ponehale, ciklonsko območje se bo pomaknilo proti Balkanu, ki ga verjetno čaka kar obilna snežna pošiljka. 

Sklenejo, da bo vreme prihodnji teden za naše kraje prehladno, tako kot na Arsu omenjajo temperature pod desetimi stopinjami Celzija. Dodajajo, da se tudi ob začetku koledarske pomladi slika bistveno ne bo spremenila. Po nekaterih napovedih bi se hladno vreme lahko nadaljevalo celo v začetek aprila.

Evropa je še vedno v primežu mrzlih severnih vetrov. V večini Evrope so temperature precej pod dolgoletnim povprečjem...

Posted by ciklon.si /srednjeročna napoved on Wednesday, March 10, 2021

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1