Slovenija
54 ogledov

Pred otoplitvijo bo vreme še dvakrat zimsko udarilo

Hladno vreme EPA
V prihodnjih dneh bo zelo vetrovno, kar ne izključuje pojavljanja težav. Nato pa bo pred vikendom sledil še en vremenski udarec, ki bo spomnil na zimo.

Po obdobju ustaljenega in nadpovprečno toplega vremena bo druga polovica aprila zelo razgibana.

Pred dnevi je kazalo, da bosta torek in sreda zjutraj zelo mrzla in da kaže na nevarnost slane ter celo pozebe. Še velja tako? 

Vremenoslovec Luka Ravnik iz Agencije za okolje Republike Slovenije je za zurnal24.si pojasnil, da bo hladno, a bo veter preprečil nastanek slane. Pravzaprav bo v prihodnjih dneh težava prav veter, saj bo pihal okrepljen severnik, ki bo zlasti v severnem delu naše države precej močan in bo v sunkih lahko dosegel visoke hitrosti. "Nismo še izdali opozorila, vendar skrbno spremljamo modelsko napoved," je pojasnil Ravnik. Čez dan temperature ne bodo presegle 10 stopinj Celzija.

Veter naj bi se umiril v petek. Ker pa nad naše kraje doteka zelo hladen zrak, bodo med prehodom od petka na soboto temperature res lahko marsikje padle do ledišča ali celo pod, je pojasnil Ravnik. To bi lahko prineslo tudi slano.

Vreme v prihodnjih dneh bo zelo spremenljivo, vseeno pa kaže, da se bo od sobote dalje pričelo nekoliko greti in kaže na postopni  obrat. Za prvomajske praznike rane modelske napovedi prav tako kažejo spremenljivo vreme. Lani je ob tem času snežilo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.