Slovenija
3 ogledov

Pred šolo v boj s policisti

(Foto: Radio Krka)
1/2
Žurnal24 main
Okrog 15. ure se je pred Osnovno šolo v Vavti vasi na Dolenjskem traktorist sprl s policisti. Napihal 0,91. Okrepitve s sedmimi policijskimi vozili.

 

Policisti Policijske uprave Novo mesto so opravljali redno kontrolo prometa in v okviru te ustavili tudi traktorista. Zaradi suma, da mimo osnovne šole vozi močno opit, so mu odredili preizkus alkoholiziranosti.

"Ker je preizkus z alkotestom pokazal 0,91 grama alkohola na liter izdihanega zraka, so policisti traktoristu izrekli tudi ukrep pridržanja," je za Žurnal24 potrdila Alenka Drenik z novomeške policije.

Traktorist se je pridržanju močno upiral, zato so morali policisti uporabiti silo. Poklicali so tudi okrepitve; na kraju se je tako znašlo kar sedem policijskih vozil, kasneje pa se je na kraj dogodka pripeljalo tudi reševalno vozilo.

Traktorista so odpeljali v novomeško bolnišnico. Tam so po besedah Drenikove ocenili, da ga zaradi simptomov zastrupitve z alkoholom pridržijo na opazovanju.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.