Slovenija
152 ogledov

Pred volitvami še na sodišče

Na zadnji strani ovojnice, s katero je bilo poslano anonimno pismo proti Ruparju Žurnal24 main
Pavel Rupar. Spomnil se je nekaterih podrobnosti plačila računa v Franciji.

"To je politična obremenitev tožilstva," je včeraj na sodišču v Kranju v zagovor povedal Pavel Rupar, nekdanji tržiški župan in poslanec, ki obtožbo, da je Občino Tržič leta 2003 oškodoval za 2.400 evrov, v celoti zavrača.

Ko smo izvedeli, da Francozov tisto leto ne bo v Slovenijo, sem še bolj vztrajal, da hotel plačamo mi.
Pavel Rupar

Nadaljevanje sojenja bo 13. septembra, čeprav je sodnica sprva predlagala poznejši datum. Rupar je namreč opozoril, da bi bilo to tik pred lokalnimi volitvami, na katerih namerava kandidirati.

"Imeli smo se luštno"
Spomnimo: Rupar naj bi leta 2003 Občini Tržič predložil račun za plačilo bivanja 17- ali 18-članske občinske delegacije v hotelu Elisabeth v pobratenem mestu Sainte-Marie-aux-Mines, čeprav naj bi bivanje plačali Francozi.

Nova obtožnica

Zloraba položaja. Minulo sredo je bila na okrožno sodišče v Kranju vložena nova obtožba proti Pavlu Ruparju, in sicer zaradi zlorabe uradnega položaja. Gre za domnevno oškodovanje občinskega proračuna leta 2002 v zvezi z gradnjo čistilne naprave.

Včeraj je povedal, da se spominja, kako je v Franciji sam plačal okoli 1.900 evrov, nekaj denarja je založil Darko Jarc, mož takratne direktorice občinske uprave, nato pa so vsi skupaj nabrali še preostanek, okoli 160 evrov.

To je potrdila tudi Ruparjeva žena Marija Rupar, ki se omenjene gotovine spomni. "Imeli smo se luštno, vse je potekalo v redu," je povedala Ruparjeva, ki pa se ne spomni, zakaj je denar založil prav Jarc in kaj se je pozneje dogajalo z računom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.