Slovenija
39 ogledov

Predlagano zdravljenje

Kozel Fotosmedia
Poskus uboja. Kozel se ne spomni, kaj je aprila storil svojemu očetu. Zabodel ga je – nekdo tretji v njem.

Napad. “Bom sodeloval,” je tiho in zmedeno pred senatom spregovoril 31-letni Simon Kozel, ki mu tožilstvo očita poskus uboja svojega očeta.

Na Okrožnem sodišču v Mariboru se je včeraj namreč začela glavna obravnava zoper Kozela, ki naj bi aprila letos v družinski hiši v Košaškem dolu s kuhinjskim nožem večkrat zabodel svojega 55-letnega očeta; ta je napad preživel. Spomnimo: v tej hiši se je družinska tragedija zgodila že pred dvema letoma, ko je storilčev mlajši brat do smrti zabodel dedka.

Težavno sporazumevanje

Predsednica senata Danica Zajc Kohek je imela pri sporazumevanju s Kozelom kar nekaj težav, saj je slabo razumel vprašanja. Med obravnavo je zaprosil, ali lahko zapusti obravnavo, kar mu je predsednica dovolila. Tožilka Mateja Logar je predlagala varnostni ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja, saj naj bi dejanje storil v stanju neprištevnosti (trpi za shizofrenijo), očeta pa naj bi – kot trdi – napadel nekdo tretji v njem. Sodišče bo zaslišalo še sodnega izvedenca Erika Vrabiča, obravnava pa se bo nadaljevala 20. septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.