Slovenija
33017 ogledov

Predlog upokojencev zaradi podražitev

Varčevanje denarja Profimedia
Predlog sledi "nevzdržnemu valu podražitev".

Zveza društev upokojencev Slovenije (Zdus) Zavodu za invalidsko in pokojninsko zavarovanje (Zpiz) predlaga izredno uskladitev pokojnin zaradi "nevzdržnega vala podražitev", tudi osnovnih življenjskih potrebščin, so zapisali v sporočilu za javnost.

Predstavnici Zdusa v svetu Zpiza sta svetu predlagali obravnavo predloga za izredno uskladitev pokojnin. Na podlagi razpoložljivih podatkov glede rasti cen, rasti plač in stopnje inflacije v letošnjem letu je evidentno, da so v skladu z zakonom podani pogoji za izredno uskladitev pokojnin, so v sporočilu za javnost zapisali v Zdusu.

Po junijski oceni Banke Slovenije je za letos pričakovana inflacija 9-odsotna, po grobi oceni Zdusa bi torej izredna uskladitev pokojnin znašala najmanj tri odstotke.

Svetu Zpiza sta predstavnici Zdusa predlagali še, naj predlog za izredno uskladitev pokojnin v ugotovljeni višini v soglasje posreduje vladi, so še sporočili.

trgovina kruh Slovenija Nove podražitve kruha: Cene bodo potrošnika močno udarile po žepu Živila Slovenija Toliko je včasih stal kilogram kruha, danes pa ...

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 21
  • jakec42 08:07 18.junij 2022.

    Eminenca tudi upokojenci smo ustvarjali denar za takratne smrkavce podobne tebi,pokojnine smo si z 40 letnim delom pošteno zaslužili,sedaj pa bi nas država in taki tipi kot ti uvrstila v parazite države-marš!

  • diaz 00:07 18.junij 2022.

    Pozdravljeni, ponudba posojila med resnimi in poštenimi posamezniki v 72 urah. Za vse vaše finančne težave sem vam še naprej pripravljen pomagati. moj kredit je odprt za posameznike in podjetja, ki so sposobni spoštovati pravico do financiranja in pogodbo, ki ...prikaži več jo bomo morali podpisati. kontaktirajte me po e-pošti: pecniksuzana0@gmail.com

  • andrej084 22:25 17.junij 2022.

    Upokojenci so tekom delovne dobe polnili pokojninsko blagajnl, nekateri bolj, nekateri manj. Sedaj naj bi ti, ki so polnili manj imeli skoraj enake penzije kot tisti, ki so polni bolj. Pa jebite si tak sistem. Tudi pri regresu, ki bi ...prikaži veči moral biti za vse enak, se delajo razlike. Slovenija je postala najvecja vukojebina na Balkanu, kamor koli se obrneš zasmrdi, nikjer niso postavljeni pravi kriteriji. Denar, ki ga je delavec 40 let plačeval za penzijo in starost, bi sedaj socialisticno porazdelil