Slovenija
9 ogledov

Prednost imajo 
kmeti iz Sečovelj

“Občina mi je šla zelo na roko. Ponosen sem, da so mi ta prenovljeni lokal v naj Žurnal24 main
Trgovina. Sadje in zelenjava zdaj pod streho.

“Večino, 80 odstotkov sezonskega sadja in zelenjave kupujem neposredno od pridelovalcev z Obale, preostalo prek koprske Agrarie. Le če pridelkov ne dobim tam, se ponje odpravim v Italijo. Prvi pa so kmetje iz Sečovelj in okolice,” razlaga prodajalec sadja in zelenjave Muhamed Baixhaku, ki ga Pirančani bolje poznajo kot Metija. Ta že 20 let vsak dan, tudi ob nedeljah in praznikih, od jutra do poznega večera prodaja na stojnici na zelenjavnem trgu. Na bolniškem dopustu ni bil nikoli. Zdaj je odprl trgovino.

“Lokal mi pomeni veliko, saj so neprijetne zime vse daljše. Od konca septembra do marca bom tako lahko prodajal na toplem pod streho,”
se veseli.

V teh prostorih je pred približno 15 leti že bila podobna trgovina, vendar zadnjih sedem let v mestu ni bilo več prav nobene podobne. Nova, Mineola, je nekoliko manjša od predhodnice, a se najemnik, ki je za trgovino zaposlil novo delovno silo, ne pritožuje. Posla je precej in že razmišlja, da bi morda na Tartinijevem trgu odprl še eno trgovino. “Povpraševanja je zlasti v turistični sezoni precej, tudi pozno zvečer, zato morda ne bi bilo slabo, da bi Piran imel še eno tako trgovino, odprto 24 ur na dan,” sklene Meti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.