Slovenija
34 ogledov

Predor Karavanke spet odprt za promet

Karavanke Prometno-informacijski center
Na Gorenjskem je bil zaradi naleta vozil v obe smeri zaprt predor Karavanke. Nastali so večkilometrski zastoji. Posledice prometne nesreče so medtem že odstranili, predor pa ponovno odprli za promet.

Na slovenski strani predora proti Avstriji je trčilo več vozil. Po podatkih Policijske uprave Kranj je nesrečo v predoru Karavanke zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji povzročil 42-letni Avstrijec, ki je z osebnim avtomobilom trčil v vozilo pred seboj. Po trčenju je zapeljal še na nasprotno smerno vozišče in tam trčil še v vozilo drugega udeleženca, ki je pravilno pripeljal v smeri proti Sloveniji.

V nesreči so bila udeležena štiri vozila, in sicer vozilo povzročitelja, dve vozili pred njim ter vozilo na nasprotnem pasu. Dve osebi sta se lažje poškodovali, policisti pa so povzročitelju izdali plačilni nalog z globo 200 evrov, so še sporočili s kranjske policijske uprave.

V nedeljo izberite manjše mejne prehode.

Zastoji drugod po Sloveniji

Na pomurski avtocesti je med razcepom Dolga vas in priključkom Turnišče v smeri Murske Sobote zaradi oljnega madeža zaprt vozni pas.

Zastoj je tudi na cestah od Šmarij proti Kopru ter od Lesc proti Bledu. Zgoščen promet pa je na cesti od Izole proti Kopru, še piše na omenjeni spletni strani.

Danes so zaprli cesto Vodice–Moste v Vodicah zaradi del. Zapora bo postavljena do predvidoma 31. avgusta. Obvoz je urejen na relaciji Vodice–Spodnji Brnik–Moste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.