Slovenija
11 ogledov

“Predrago za tenis”

Občinska uprava vztraja, da bodo kupljena zemljišča namenjena družbenim dejavnos Žurnal24 main
Zlato polje. Mestna uprava vnaprej nakazala, koliko je pripravljena dati za zemljišče. Lastnik cene sploh še ni nastavil.

Mestna uprava namerava za kvadratni meter zemljišča na Zlatem polju odšteti 150 evrov, sodeč po občinskem proračunu, ki je bil sprejet pred kratkim. Mnenja o dejanski vrednosti se razhajajo.

Predvidena za tenis
“To je absolutno preveč,” pravi Igor Velov, eden od kritikov namere, mestni svetnik in nekdanji podžupan. Kranjska mestna uprava odgovarja, da je bila vrednost zemljišč določena na podlagi poročila o vrednotenju, ki je bilo izdelano 19. januarja. Ta ocena se precej ujema z ugotovitvijo Slonep.net. “Povprečna oglaševana cena zazidljivega zemljišča v občini Kranj je bila konec marca 157 evrov za kvadratni meter,” navajajo. Velov sicer verjame, vendar opozarja na namembnost. “Po trenutnem zazidalnem načrtu so tam predvidena teniška igrišča,” še pravi. Občina je manj podrobna in pojasnjuje, da so dovoljene zunanje športne in rekreacijske površine.

Gorenjska zemlja
Cene. Kranjska mestna uprava namerava na Zlatem polju kupiti dve parceli v skupnem obsegu 12.545 kvadratnih metrov. Ob ceni 150 evrov za kvadratni meter je skupna cena blizu 1,9 milijona evrov. Na Gorenjskem je bila povprečna cena zazidljive zemlje konec lanskega leta 124 evrov za kvadratni meter, povprečno oglaševana pa 118 evrov.

Z ugotovitvijo, da je cena previsoka, se v tem primeru strinja tudi eden od kranjskih nepremičninskih agentov: “Če bi bil pa denimo predviden trgovski center, bi bila cena nizka,” dodaja.

“Lahko, da v zazidalnem načrtu predvidevajo spremembe in drugo namembnost, ampak pomembno je, čemu je zemljišče namenjeno zdaj,” odgovarja Velov.

Razkrili so karte
Velovu se ne zdi logično niti, da je mestna uprava že vnaprej namignila, koliko je pripravljena plačati. Po njegovem bi se morala najprej pogajati, potem pa zagotoviti denar v rebalansu proračuna. Ob tem sumi, da se želi vodstvo občine pravzaprav znebiti lastnika zemljišč kot stranke v postopku v primeru ledene dvorane na Zlatem polju, s čimer pa, po njegovem, začenja nevarno prakso in oddaja napačen signal drugim sogovornikom v podobnih primerih. Občinska uprava sicer še vedno vztraja, da bodo kupljena zemljišča namenjena družbenim dejavnostim in nadaljnjemu razvoju šolstva.

Prodano še ni
Do nakupa medtem še ni prišlo. “Mi nismo nastavili nobene cene. Nihče ni dal nobene zavezujoče ponudbe. Ne občina ne mi,” v imenu lastnika pravi Aleksander Pavšlar in poudarja, da se niso dogovorili še ničesar. Cene, ki se omenja v proračunu in javnosti, ne želi komentirati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.