Slovenija
768 ogledov

Predsedniški stolček se maje

Igor Zorčič Saša Despot
Poslanci bodo o razrešitvi predsednika državnega zbora odločali v torek na tajnem glasovanju.

Koalicija je v s 38 podpisi poslancev iz SDS, NSi in SMC vložila predlog za razrešitev predsednika DZ Igorja Zorčiča. Državni zbor bo o tem odločal v torek na tajnem glasovanju. Za razrešitev Zorčiča je potrebnih 46 poslanskih glasov. Na njegovem mestu se kot naslednik omenja vodja poslancev NSi, Jožef Horvat.

To je včeraj v oddaji Politično s Tanjo Gobec na RTV izjavil tudi Matej Tonin, predsednik NSi. Do zamenjave prihaja, ker je Igor Zorčič v petek izstopil iz poslanske skupine SMC in iz koalicije. Ob tem je Zorčič povedal, da se svojega stolčka ne bo oklepal. Poleg Horvata se je kot možni kandidat za predsednika parlamenta omenjal tudi Zdravko Počivalšek, če bi se ta z ministrske funkcije vrnil v poslanske klopi in tako koaliciji zagotovil en dodatni glas.

Spomnimo, Zorčič je petek skupaj s poslancema Janjo Sluga in Branislavom Rajićem izstopil iz poslanske skupine SMC. S poslancem Jurijem Lepom, ki je izstopil iz poslanskih vrst DeSUS, začenjajo vzpostavitev nove poslanske skupine nepovezanih poslancev.

Tako za razrešitev Zorčiča kot za imenovanje Horvata je potrebnih najmanj 46 poslanskih glasov.

Komentarjev 2
  • miškolin 15:21 29.marec 2021.

    Zorčič podrepniško zahrbtni, vedno si nula bil in nula boš ostal....politično truplo samo še za na smetišče politične zgodovine, kot vsi tvoji ubogi levičarski somišljeniki, ponosni nasledniki morilcev slovenskega naroda.