Slovenija
7 ogledov

Predstavili Windows 8

Steve Ballmer Reuters
Ameriški tehnološki velikan Miscosoft je prestavil dramatično nadgrajen operacijski sistem Windows 8.

V podjetju od novega sistema veliko pričakujejo, saj želijo z njim utišati vse glasnejše govorice, da Microsoft ne dohaja Appla, Googla in Amazona, še posebej, ker v ospredju niso več osebni računalniki, temveč pametni telefoni, tablični računalniki in druge mobilne naprave.

Na trgu že jutri

Novi Windowsi bodo že jutri na voljo v 37 jezikih oziroma na 140 trgih po svetu. Po navedbah slovenske podružnice Microsofta tudi v Sloveniji in to v slovenskem jeziku.

Revolucionaren vmesnik na dotik

Windows 8 bo podpiral delovanje na različnih napravah, kot so namizni in prenosni računalniki ter tablice in pametni mobilniki. Predstavil bo povsem nov vmesnik na dotik, kljub temu pa bo nastavitve mogoče še vedno prestaviti na upravljanje s tipkovnico ali miško. Poznavalci pravijo, da temelji na hitrosti in zanesljivosti Windows 7, prinaša pa številne novosti.

Nov zaslov Start

Na voljo bo v dveh različicah - različici Windows 8, ki je namenjena domačim uporabnikom, in različici Windows 8 Pro za profesionalno rabo ter tehnološke navdušence. Obe prinašata nov zaslon Start, ki nudi dostop do aplikacij in vsebin z enim klikom, popolnoma nov spletni brskalnik Internet Explorer 10 in vgrajene zmožnosti računalništva v oblaku prek storitve Skydrive.

Pregrešno draga marketinška kampanja

Windows 8 bo na trg pospremila pošastno draga marketinška kampanja, vredna kar 620 milijonov evrov, kar naj bi pričalo, kako velika pričakovanja imajo pri Microsoftu glede novega sistema.

Komentarjev 1
  • zdrej 09:23 26.oktober 2012.

    Ms je pač M$. Zadnje čase niso zvesti sami sebi, in delajo prepogosto spremembe. Če je temu tako, se lahko ljudje navadijo na linux, kar jih stane malo več kot privajanje na nove windowse.Cena linuxa = 0, cena windowsos ...prikaži več pa = ???€. Vmesniki v linuxu se le počasi spreminjajo, da se pa narediti dandanes v njem že vse. Časi, ko je mašina z linuxom prižgana niso tak redko preko 365 dni, časi med ponovnimi inštalacijami pa so dostikrat 5+ let. Za navadnega uporabnika je linux čisto dovolj močno orodje, s katerim lahko narediš skoraj vse, kar v windowsih in še več. Več je recimo že to, da z par ukazi lahko zaženeš windowsove programe v okolju linux. Torej sedaj je čas za prehod na linux.