Slovenija
81972 ogledov

Predstavljala se je kot diplomatka, resnica prišla na dan

Nina Krajnik Saša Despot
Nina Krajnik ni bila nikoli zaposlena na MZZ, imela je zgolj status partnerke diplomata.

"Nina Krajnik je leta 1985 rojena psihoanalitičarka, doktorica filozofije, predavateljica ter bivša diplomatka na Veleposlaništvu Kraljevine Danske v Ljubljani in na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Avstraliji, Novi Zelandiji in Indoneziji," so kandidatko za predsednico države predstavili v sklopu intervjuja na portalu Siol.net.

A ta trditev ne drži, so ugotovili novinarji Reporterja. Krajnikova je namreč zgolj prejemala nadomestilo za nezaposlenega partnerja diplomata, kot ji je v skladu z zakonom o zunanjih zadevah pripadal, saj je bila v tem času brez službe. Nikoli ni bila zaposlena na ministrstvu za zunanje zadeve (MZZ). Status partnerke diplomata Milana Balažica je bil izkazan z izjavo, so za Reporter pojasnili na MZZ. Nadomestilo je prejemala več kot tri leta, in sicer od 20. 6. 2011 do 31. 7. 2014. Točnega zneska, ki ga je prejemala na mesec, niso uspeli izvedeti, gre pa - v skladu z zakonom - za vsaj 600 evrov mesečno, znesek pa se še poviša glede na indeks življenjskih stroškov na mestu službovanja. Balažic je delo veleposlanika opravljal v Avstraliji, na Novi Zelandiji in v Indoneziji. 

Zanimivo je tudi, da je bila Krajnikova uradno navedena kot partnerka Milana Balažica - kasneje, ko je njuno poslovanje (med občino Moravče, kjer Balažic županuje ter Slovenskim društvom za lacanovsko psihoanalizo, ki mu Krajnikova predseduje) preverjala Komisija za preprečevanje korupcije, sta namreč ugotovitvi o partnerski zvezi nasprotovala. 

dezurni@styria-media.si

Nina Krajnik Slovenija Tako je Nina Krajnik označila že znani tekmici
 
Komentarjev 32
  • Boschtjan Zupanchich 23:55 09.avgust 2022.

    KRRRAAASSSTTTAAAČČČAAAAAAA !!! ! !!! GRDA GNILA HUDOBNA ZLOBNA POKVARJENA PARAZITSKA ANTISLOVENSKA PEKLENSKA HUDIČEVSKA SATANSKA MRTVA !!! ! !!!

  • Friderik1950 17:38 09.avgust 2022.

    Pahor je bil vse. Od Barbike, čustilca, peka, mesarja, čevljarja, poštarja do predsednika, a mislim, da je Nina lahko še dosti več, predvsem v našem podzavestnem svetu. Ne vem. Upam, da nisem napisal kaj butastega. Ali pač.

  • lojs 16:39 09.avgust 2022.

    vsakdo mora izkoristit svoje potenciale, čeprav ne razumem kaj vidijo na tej funkciji predsenika ... kje so klovni jest pogrešam resne klovne, ki se slikajo, ki plešejo, ki hodijo naokoli, nekaj šniclajo ... ampak vse to ne sme biti prisiljeno, ...prikaži več ampak sproščeno, spontano, človek se moa vživek v to stanje ... zaenkrat nikogar ne vidim, kje so klovni ... eh dolgčas