Slovenija
33 ogledov

Predvidljivi ministri ne bodo šli daleč

Portorož kopalci Suzana Kos
Morje, hribi in narava so skupni imenovalci, ki povezujejo slovenske ministre in njihov letošnji dopust.

Če ste pričakovali, da bodo slovenski ministri in ministrice letošnji dopust preživljali na Baliju, Maldivih, potepanju po Severni Ameriki ali na kakšni drugi bolj zveneči destinaciji, ste se zmotili. Izkazalo se je, da so precej predvidljivi - zelo podobno so nam namreč povedali tudi lani poleti -  in se radi vračajo na svoje priljubljene, ne tako oddaljene lokacije. 

Med dopustom na hrvaški in slovenski obali ne bodite presenečeni, če boste med dopustniki opazili katerega od naših ministrov ali ministric. Sodeč po njihovih odgovorih jih bo večina ostala relativno blizu doma, saj kot kaže prisegajo na Jadransko morje in slovenske hribe.  

Predsednik vlade Miro Cerar bo na dopust odšel v prvi polovici avgusta. Večji del ga bo preživel na morju oziroma drugje v naravi, so pojasnili v njegovem kabinetu. Na morju bo, tako kot vsa leta do sedaj, tudi minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, ki bo dopustoval v krogu svoje družine. Na enega od hrvaških otokov v Dalmaciji bo pot zanesla tudi ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja, ki se tja odpravlja s svojo družino. Na dvotedenski dopust z družino na morju se avgusta odpravlja tudi ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo Alenka Smerkolj.

Minister za kmetijstvo Dejan Židan bo teden dni svojega dopusta preživel z družino na morju, teden dni pa v slovenskih hribih. V hribe se bo odpravila tudi ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar, tam pa boste lahko srečali tudi ministrico za okolje in prostor Ireno Majcen. Slednja že vrsto let svoj dopust deloma preživlja v slovenskih gorah in deloma doma. Slovenske gore bodo tudi cilj novega ministra za kulturo Antona Peršaka, ki se bo na dopust odpravil tudi v Istro. Na hrvaški obali bo del dopusta preživela ministrica za obrambo Andreja Katič, preostali del pa v Sloveniji, kjer najraje svoj dopust preživlja tudi minister za infrastrukturo Peter Gašperšič

Najdlje bo v času svojega dopusta odšla ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič, ki se bo za nekaj dni v času vladnih počitnic udeležila Olimpijskih iger v Riu de Janeiru, kjer bo v imenu Republike Slovenije navijala za slovenske športnice in športnike. Preostali del svojega dopusta pa bo preživela ob morju. Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek bo dopust preživel doma s svojimi otroki.

Z ministrstev za zdravje, finance in pravosodje pa so nam sporočili, da na vprašanje o dopustu ne bodo odgovorili, saj ne gre za informacije javnega značaja. Odgovore o tem, kje bodo dopustovali ministrica Anja Kopač Mrak in minister Gorazd Žmavc, še čakamo. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 1
  • Five 10:13 11.julij 2016.

    Joj, joj, imamo nove zvezde naše estrade. Ministri, ki hodijo na morje,po hribih, imajo dopust, so v krogu svojih družin. Ojej, siromaštvo medijskih poročevalcev.