Slovenija
30 ogledov

Preglavice z meglo še do konca tedna

Brane Gregorčič je dejal, da megla na Obali do konca tedna ne bo več tako gosta Žurnal24 main
Gosta megla. Vremenoslovci pravijo, da ni pozimi nič neobičajnega. Pregnala jo bo prva burja.

“Megla se ob morju pojavlja takrat, kadar pihajo južni do zahodni vetrovi in je v višinah razmeroma toplo. Pri tleh nastaja temperaturna inverzija in megla iznad Padske nižine prek severnega Jadrana pogosto zajame tudi našo obalo. Tudi v zadnjih dneh je bilo tako,” nam je pojasnil Brane Gregorčič z Urada za meteorologijo Agencije RS za okolje.

Kot je dejal, gre za pojav, ki ni pozimi nič neobičajnega in ni povezan z onesnaženostjo. “Kadar je burja, je ozračje suho in megle ni, kadar pa rahlo piha z morja, se pozimi pogosto dogaja, da je vidnost zmanjšana,” je dejal in napovedal, da bo gosta megla ljudi na Obali v slabo voljo spravljala še do konca tedna, ko naj bi zapihala burja.

Zaprto le za uro ali dve
Kot smo že poročali, je bil zaradi goste megle prejšnje dni občasno zaprt tudi ladijski promet. “Megla je v tem letnem času nekaj povsem običajnega. Po navadi pristaniška uprava zapre pristanišče za uro ali dve, kar Luki Koper nikakor ne povzroča poslovne škode,” pa nam je dejal Sebastjan Šik iz Luke Koper.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.