Slovenija
19 ogledov

Pregled Mure končan

Družba Mura in dve njeni hčerinski družbi sta že v stečajnem postopku, ena še ča Žurnal24 main
Holdinška družba Aha Skupina je ta teden opravila pregled premoženja Mure v stečaju. Zanimanje izrazila tudi družba iz Anglije. Dražba konec meseca.

Kot je povedala solastnica družbe Mojca Lukančič, naj bi se v Mursko Soboto vrnili še 22. avgusta, najverjetneje le za en dan, prihodnji teden pa bodo pregledali še poslovanje Mure v Zagrebu.

Lukančičeva o pregledu ne more dajati izjav, saj je podpisala pismo o zaupnosti, povedala je le, da so jim zaposleni v Muri pri pregledu zelo pomagali. Lukančičeva se je sicer udeležila prve dražbe premoženja Mure, a varščine ali bančne garancije ni podala, ker ni mogla opraviti skrbnega pregleda družb, ki so naprodaj. V razpisu druge dražbe pa je predvideno, da lahko potencialni kupec opravi skrbni pregled, vendar za plačilo stroškov v višini šest tisoč evrov.

Zanimanje iz Anglije

Željo po pregledu poslovanja Mure je po besedah stečajnega upravitelja Mure Branka Đorđevića izrazila tudi družba iz Anglije. "Vendar sem v fazi preverjanja in čakam, da bom dobil bonitetno oceno, ki sem jo že naročil, drugih informacij pa ne bom dajal, dokler ne preverim te bonitete in se ne bom prepričal," je povedal Đorđević in dodal, da jim udeležbe na dražbi seveda ne more preprečiti, lahko pa jih, če bo videl, da je boniteta slaba, odvrne že pri sami nameri.

Dražba konec meseca

Murino premoženje bodo drugič poskušali prodati 29. avgusta. V paketu, ki se prodaja, je med drugim stoodstotni delež družbe Mura in partnerji, 99,75-odstotni delež zagrebške družbe Mura trgovina i usluge, blagovna znamka Mura ter proizvodna oprema in nepremičnine na sedežu družbe Mura v Murski Soboti. Izklicna cena je glede na prvo dražbo nekoliko višja zaradi stroškov parcelacije in znaša okoli 9,654 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.