Slovenija
107 ogledov

Pregledujejo mu premoženje

slovenija 09.11.2009, Boris Popovic, sluzbeni avtomobil Audi Q7, kupuje avtomobi Žurnal24 main
Župan. Ni lastnik podjetij, hiša je v lasti njegove žene in matere ter nima hipoteke.

"Župan je vse ustrezno prijavil, doletel ga je tudi osebni davčni pregled. Sicer pa je vse premoženje, ki ga je že leta 1954 začel ustvarjati njegov oče (steklar, op. p.), v rokah njegove mame Solze in soproge Eve," je po pogovoru Borisa Popoviča na protikorupcijski komisiji, ki je pred meseci začela postopek nadzora premoženjskega stanja koprskega župana, povedal njegov svetovalec za stike z javnostmi Sebastjan Jeretič.

Pogovor je po oceni obeh strani potekal korektno, glede zadev, ki so ostale nepojasnjene, pa bo Popoviču posredovan pisni poziv z ustreznim časovnim rokom za podajo pojasnil. Na komisiji so ga spraševali o enakih stvareh kot med davčnim pregledom.

Prihodki skromni

Po javno dostopnih podatkih župan na svoji funkciji zasluži 3.800 evrov bruto na mesec. Podjetja, ki so v lasti njegove mame, žene in sestre Laure Ban (B. P. C., Danita, Food Party), že leta poslujejo z izgubo in nimajo nobenega zaposlenega. B. P. C. je lani pridelal več kot 22 tisoč evrov minusa, Food Party ima negativen kapital in zadnja tri leta ni imel niti evra prihodka. Tretje podjetje v lasti županove matere, ki ga ta zastopa skupaj z njegovo sestro, je Danita. V letih 2009, 2010 in 2011 je imelo manj kot po deset evrov prihodkov, lani pa so ti dosegli 76 evrov. In prav lani je to podjetje postalo lastnik večje nepremičnine v središču Kopra, znane kot nekdanji Carpaccio Pub.

Astronomski obrok

Za nepremičnino je Danita plačala 187 tisoč evrov; kupnino je po trditvah občine poravnala septembra lani. Glede na javno dostopne podatke se je podjetje kratkoročno zadolžilo za enak znesek. Ni pa jasno, kje in od kod se je posojilo za ta nakup plačevalo, saj podjetje doslej ni imelo tako rekoč nobenih prihodkov in je vsa leta (podatke smo pogledali do 2008) poslovalo z izgubo. Ker gre za kratkoročno posojilo, bi mesečni obrok znašal več kot 14 tisoč evrov.

Komentarjev 8
  • Avatar čavez
    čavez 17:46 25.oktober 2013.

    Je prišel v Ljubljano Klemenčiču razlagat kako so ubogi, se pravi da smo vsi ovce.

  • srecko31 17:42 25.oktober 2013.

    Drugič napiši pravilno,glasi pa se "Naivna koperska ovčetina".Saj so ga koperčani izvolili za župana in mu dali moč v roke.

  • revizorka 16:24 25.oktober 2013.

    Pojasnil je vse,samo razumeli izgleda niso....