Slovenija
2229 ogledov

Preiskava ob smrti slovenskega policista

prisega pomožnih policistov Anže Petkovšek
Opravili bodo razgovore z zaposlenimi v enoti, kjer je delal pokojni policist.

V. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič je odredil imenovanje delovne skupine, ki bo opravila razgovore s kolegi enote, kjer je delal pokojni slovenski policist. Ta je krivdo za svojo izgorelost pripisal delodajalcu. 

Jurič je sprejel predstavnike Policijskega sindikata Slovenije, ki so predstavili svoje stališče do dogodkov v Policijski upravi Koper. 

Šikaniranje na delovnem mestu?

V sindikatu so po smrti enega od policistov na oddelek za preiskovanje uradnih oseb specializiranega državnega tožilstva naznanili sum storitve kaznivega dejanja šikaniranja na delovnem mestu. Nanje se je namreč pred svojo smrtjo obrnil policist, ki je razkril okoliščine, ki vzbujajo sum, da je bil na delovnem mestu žrtev kaznivih dejanj. Krivdo za svojo izgorelost je pripisal delodajalcu. 

V Policijskem sindikatu Slovenije so opozorili tudi, da marsikje v sistemu, ki je na robu propada in ne premore empatije in nima vzpostavljenih delovnih normativov, prihaja do izgorelosti zaposlenih.

Iskali bodo rešitve

Ob imenovanju posebne delovne skupine je bila ponujena tudi pomoč v okviru sistema psihosocialne pomoči. Prav tako so na Generalni policijski upravi napovedali, da bodo uporabili tudi sistem za upravljanje konfliktov in mediacije, ki je v policiji vzpostavljen tudi z namenom ugotavljanja morebitnega šikaniranja na delovnem mestu.

"Vsak tragičen dogodek je preveč in v policiji bomo kljub temu, da imamo vzpostavljen ustrezen sistem tako 24-urne psihološke pomoči in policijskih zaupnikov, poskušali skupaj z obema sindikatoma najti še učinkovitejše rešitve, kako pravočasno identificirati uslužbence policije, ki doživljajo stres ter jim tudi nuditi ustrezno pomoč," so zapisali in dodali, da bo v. d. generalnega direktorja policije ostale ukrepe izvedel, ko prejme ugotovitve delovne skupine.

Aleš Hojs Nasilni protesti Slovenija Tako se je sinoči notranji minister Aleš Hojs znesel nad novinarko

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Buča Pepa 09:27 06.november 2020.

    Zopet ena žrtev za katero je kriv Kolerik Aleš!

  • Avatar ovca
    ovca 08:50 06.november 2020.

    Glede na to,da je nepreklicno odstopljeni še vedno na položaju verjamem,da se pritiski vršijo na policiste,da je šikaniranje navzoče,čim ne ubogajo kot vojaki. Policija NI vojska,zato pa jajo hoče vojsko na ulicah.Če pa dobro pogledamo,pa policija brani obsojene kriminalce na ...prikaži več vladi.Vedno sem mislila,daje policija na strani tistih,ki imajo prav.Če storim prekršek je normalno,da me oglobijo.Če vladajoči naredijo kriminalno dejanje,tudi pričakujem primerno kazen...Torej kaj so pravzaprav policisti?